Περού: Σύλληψη 23 στελεχών του Φωτεινού Μονοπατιού

Οι αρχές του Περού πραγματοποιούν μεγάλη επιχείρηση εναντίον του κινήματος Movadef, το οποίο θεωρείται νόμιμη πτέρυγα της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι και συνέλαβαν 23 ηγετικά της στελέχη για τρομοκρατία και χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Περουβιανός πρόεδρος.


Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι Μανουέλ Φαζάρντο Κραβέρο και Αλφρέντο Κρέσπολες, ιδρυτές του Κινήματος για την Αμνηστία και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (Movadef) και δικηγόροι του ιστορικού ηγέτη

του Φωτεινού Μονοπατιού Αμπιμαέλ Γκουσμάν, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ογιάντα Ουμάλα σε ραδιοφωνικό σταθμό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Καναδά.

Συνελήφθη επίσης μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής της μουσικής των Άνδεων Ουόλτερ Ουμάλα, εξάδελφος του προέδρου. Ο πρόεδρος έσπευσε να επαναλάβει ότι «όσοι έχουν σχέση με τα εγκλήματα αυτά, θα συλληφθούν, ανεξαρτήτως του ονόματός τους».

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στη Λίμα και σε πέντε γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης: Ισχυρότατος σεισμός 8,0 Ρίχτερ συγκλόνισε Χιλή, Βολιβία και Περού

Keywords
Τυχαία Θέματα