Τσίπρας: Τις εκλογές θα τις αποφασίσει η Μέρκελ, όχι ο Σαμαράς

21:07 7/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Με βαρύτατους πολιτικούς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε κατά του Σαμαρά και του Βενιζέλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας ότι τις εκλογές δεν θα τις αποφασίσει ο Σαμαράς

αλλά η Μέρκελ! Όπως μάλιστα είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ 3 οι δυο κυβερνητικοί εταίροι θα την υποδεχθούν λέγοντάς της: «Κυρία καγκελάριε, ιδού η αποικία σας!»

«Την απόφαση για το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές δεν θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Θα την πάρει η κ. Μέρκελ, που έρχεται να τον στηρίξει, τώρα που έχει προβλήματα. Έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της. Και αναμένεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να την καλωσορίσουν και να της πουν "κυρία καγκελάριε ιδού η αποικία σας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μέτρων που εσείς ζητάτε"».

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, περιέγραψε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3, που συνεχίζει να εκπέμπει πρόγραμμα διαδικτυακά, την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ όπως είπε η Μέρκελ δεν θα αποφασίσει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα διότι ξέρει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο – όπως υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - θα χαλάσει τα σχέδιά της για σταδιακή μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Γερμανική Ένωση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους σχετικά με την υπόθεση του κ. Μπαλτάκου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ο "αρχηγός" μιας "ακροδεξιάς δράκας" στο Μαξίμου που κυβερνά την Ελλάδα.

«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό σαν ιθαγενείς που τους πουλάει χάνδρες και καθρεφτάκια. Το επιχείρημα, δηλαδή, ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ένας περαστικός από το Μαξίμου, δεν ήξερε ο πρωθυπουργός τι κάνει, με ποιους συνομιλεί, δεν είναι πειστικό», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ο κ. Μπαλτάκος δεν λειτουργούσε αυτονόμως. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης, με την κάλυψη και τη συνεννόηση του πρωθυπουργού. Ο κόσμος το είχε τούμπανο και ο κ. Σαμαράς κρυφό καμάρι. Όλοι οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνωρίζανε ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του μεγάρου Μαξίμου με τη Χρυσή Αυγή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Χρύσανθου Λαζαρίδη, στηριζόμενες στη θεωρία των "δύο άκρων" και υπογράμμισε: "Δεν πρόκειται για κάποιους μεμονωμένους. Ο αρχηγός τους είναι ο κ. Σαμαράς. Ο επικεφαλής του ακροδεξιού περιβάλλοντος στο Μαξίμου είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει μετατρέψει μια ιστορική παράταξη, όπως αυτή της Ν.Δ., σε ένα περίεργο μείγμα, ένα κράμα Πολιτικής Άνοιξης και Δικτύου 21. Σήμερα, δυστυχώς, μας κυβερνά μια ακροδεξιά δράκα της οποίας επικεφαλής είναι ο πρωθυπουργός".

Εξέφρασε την εκτίμηση πως σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα έπεφτε η κυβέρνηση, μετά από την υπόθεση Μπαλτάκου, και σε ερώτηση αν ζητάει εκλογές, απάντησε: "Ζητάμε τη διενέργεια εθνικών εκλογών, όχι μόνο γι αυτό, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα να φύγει αυτή η κυβέρνηση, διότι έχει καταστρέψει τη χώρα".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για τη στήριξη που προσφέρει στον πρωθυπουργό, λέγοντας: "Ο κ. Σαμαράς στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και αναρωτιέμαι εγώ πώς είναι δυνατό ο κ. Βενιζέλος να έχει το θράσος να μιλά για Κεντροαριστερά. Ποια είναι εκείνη η Κεντροαριστερά η οποία συναγελάζεται με Μπαλτάκους, Βορίδηδες, Αδώνιδες και Φαήλους Κρανιδιώτιδες;"

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η πιο επικίνδυνη πολιτικός για τους Ευρωπαίους είναι η Μέρκελ

Τσίπρας: Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά

Keywords
Τυχαία Θέματα