Τσίπρας: Ερχόμαστε να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε

Τις κρισιμότερες της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Ο ελληνικός λαός έχει να αποφασίσει ανάμεσα σε δυο δρόμους. Ο πρώτος δρόμος είναι αυτός της συνέχειας της πολιτικής που μας οδήγησε ως εδώ. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της διεκδίκησης με ασφάλεια, γι΄ αυτό και λέμε στους Έλληνες πολίτες ως πιο ασφαλής επιλογή, ώστε να μην ξαναζήσουμε όλα όσα περάσαμε και το δράμα

που ζήσαμε μέχρι χτες, είναι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ενώσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, θέλοντας ταυτόχρονα την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

«Ο βασικός μας αντίπαλος είναι ένα σύστημα διαπλοκής της οικονομικής με την πολιτική εξουσία, είναι ένα κατεστημένο που όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνησε τη χώρα κι εμείς θέλουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα προκειμένου πρώτον να μπορέσουμε να συγκρουστούμε εντός της χώρας για τις αναγκαίες μεγάλες τομές που είναι απαραίτητες», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αυτοδυναμία για να μπορέσει να διαπραγματευτεί ισχυρά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως είτε έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι, θα κινηθεί με βάση το πρόγραμμά του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. «Με τα υλικά του χθες δεν μπορείς να δημιουργήσεις το αύριο. Αν λοιπόν υπάρξουν, που πιστεύω ότι θα υπάρξουν, μπορεί να υπάρξουν δυνάμεις, που αποδεχθούν την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος για την ισχυρή διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, εμείς θα είμαστε ανοιχτοί», είπε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα