Τρεις αμερικανοί νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της χθεσινής συντριβής του πολιτικού ελικοπτέρου στην επαρχία Χελμάντ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Συγκεκριμένα, ο υπαρχηγός της αστυνομίας στη Χελμάντ Καμαρουντίν Σιρζάντ είπε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη στην περιοχή Ναντ Άλι, "πιθανώς" λόγω τεχνικών προβλημάτων. Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε τους τρεις θανάτους αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την εθνικότητα των θυμάτων. "Το ελικόπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς από την πρόσκρουση και την φωτιά που ξέσπασε", είπε.

Εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για

την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) του NATO δήλωσε ότι "μπορούμε μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι ένα πολιτικό ελικόπτερο συνετρίβη στη Χελμάντ".Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι είπε ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από μαχητές.

Ο Κρις Μέισον, εκπρόσωπος της εταιρίας, τόνισε ότι από τη συντριβή του ελικοπτέρου, "από άγνωστη αιτία", σκοτώθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, "αμερικανοί υπήκοοι", που εργάζονταν στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο μιας σύμβασης "με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ" για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων.

Να σημειωθεί ότι το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο ανήκε στην εταιρία ARR Airlift, η οποία εδρεύει στο Σικάγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα