Το τροχαίο αποκάλυψε διακίνηση λαθρομεταναστών

Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, στον κόμβο Αλμυρού στην εθνικό οδό από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας και 23 μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας.

Δέκα από τους διακινούμενους αλλοδαπούς ήταν υπήκοοι Σομαλίας και 13 υπήκοοι Συρίας. Επίσης, αναζητείται ένας 67χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, συνεργός του διακινητή και ιδιοκτήτης του φορτηγού.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο 296ο χλμ. της

Π.Α.Θ.Ε. (ρεύμα προς Αθήνα) έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα όταν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 67χρονου αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας που οδηγούσε 39χρονος αλλοδαπός ομοεθνής του, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό οκτώ μεταναστών. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το χώρο του ατυχήματος, η κινητοποίηση των αστυνομικών όμως ήταν άμεση και συνελήφθη σε κοντινή απόσταση.

Συνολικά στο όχημα επέβαιναν 23 μη νόμιμοι μετανάστες, 18 άνδρες και πέντε γυναίκες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν προληπτικά σε Νοσοκομείο του Βόλου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μετανάστες εισήλθαν στην Ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία μέσω παρέμβριας περιοχής τις νυχτερινές ώρες της 28/29-10-2013, καταβάλλοντας ο καθένας διάφορα χρηματικά ποσά από 1.000 έως 4.000 ευρώ ανάλογα με τη χώρα καταγωγής του σε άγνωστο διακινητή.

Πρωινές ώρες χθες σε άγνωστο σημείο κοντά στην προαναφερόμενη περιοχή, ο 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας παρέλαβε από τον 67χρονο ομοεθνή του, το φορτηγό αυτοκίνητο μαζί με τους 23 μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας μας και τελικό προορισμό την Αθήνα, αντί του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ, το οποίο θα παραλάμβανε ως αμοιβή. Ο 67χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας έχοντας ρόλο προπομπού προπορευόταν του φορτηγού με άλλο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.

Από την κατοχή του διακινητή κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκε το φορτηγό, ως μέσο διευκόλυνσης μεταφοράς μεταναστών, καθώς επίσης δύο κινητά τηλέφωνα και μία συσκευή γεωεντοπισμού ( GPS ) που βρέθηκαν στο φορτηγό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα