Το Κίεβο θα ξεκινήσει συνομιλίες με την Ουγγαρία για το φυσικό αέριο

Η Ουκρανία θα ξεκινήσει σύντομα συζητήσεις για την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Ουγγαρία και θα ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαπραγματευτεί την προμήθεια μεγαλύτερων ποσοτήτων από τη Σλοβακία, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γιούρι Προντάν.


Η Ουκρανία προσπαθεί να εξασφαλίσει εναλλακτικούς τρόπους εφοδιασμού αερίου πέραν της ρωσικής κρατικής εταιρείας Gazprom μετά την προσάρτηση

της Κριμαίας από τη Ρωσία τον προηγούμενο μήνα. Επιπλέον η Gazprom αύξησε την τιμή του αερίου που πουλά στην Ουκρανία, την οποία το Κίεβο αρνείται να πληρώσει.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Σλοβακία και η Ουκρανία υπέγραψαν μια συμφωνία η οποία επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλει μια περιορισμένη ποσότητα φυσικού αερίου στην Ουκρανία, αν και αυτό θα είναι λιγότερο απ' όσο έλπιζε το Κίεβο ώστε να διασφαλιστεί σε περίπτωση που η Ρωσία πάψει να του πωλεί αέριο.

«Περιλαμβάνεται στη συμφωνία ότι η Σλοβακία, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα επιδιώξει διάλογο με τη Gazprom για την αντιστροφή της ροής προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Προντάν.

Αυτή τη στιγμή η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Πολωνία είναι οι χώρες της ΕΕ από τις οποίες η Ουκρανία μπορεί να λάβει φυσικό αέριο, το οποίο είναι πιθανό να είναι ρωσικό αέριο το οποίο θα επανεξάγεται στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Βρίσκει λύσεις για το φυσικό αέριο

Keywords
Τυχαία Θέματα