Το διάγγελμα του Νίκου Αναστασιάδη και όσα προηγήθηκαν

Ποιες είναι οι επισημάνσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κοινή γνώμη

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Μεταδίδουμε με τη διαδικασία του live - blogging το διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη όπως μεταδίδεται από το παγκύπριο και το δορυφορικό δίκτυο του ΡΙΚ.

Μετά το

τέλος του διαγγέλματος θα ακολουθήσει πλήρες ρεπορτάζ που θα ολοκληρώνει την κάλυψη των ζυμώσεων και των δραστηριοτήτων που έχουν σημειωθεί στην Κύπρο, όπως κάνει αδιαλείπτως από το μεσημέρι της Παρασκευής το "Newsbomb.gr":

20.46' Με συλλογικές αποφάσεις θα τα καταφέρουμε.

20.45' Από τις αποφάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής εξαρτάται εάν θα εγκριθεί η απόφαση του Eurogroup.

20.45' Έκκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα να αποφασίσουν το καλώς εννοούμενο συμφέρον των πολιτών και της Πατρίδας.

20.44' Ανέλαβα το πολιτικό κόστος έναντι μιας μεγαλύτερης καταστροφής που θα έπληττε τον κυπριακό Ελληνισμό.

20.44' Με την επικύρωση της συμφωνίας του Eurogroup αποφεύγουμε ένα δεύτερο φαύλο κύκλο Μνημονίου.

20.44' Το κράτος θα παράσχει μετοχές και ομόλογα συνδεδεμένα με τα κέρδη από το φυσικό αέριο σε όσους δέχθηκαν την εισφορά στις καταθέσεις ή μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί τους..

20.43' Είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του χρέους.

20.42' Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου. Κινήθηκα με ειλικρίνεια.

20.39' Είχα να επιλέξω τη διαπραγμάτευση ή τη χρεωκοπία μιας από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες.

20.38' Τεράστιες ευθύνες, τις οποίες γνώριζε ο τέως πρόεδρος Χριστόφιας

20.37' Η κατάσταση στην Κύπρο είναι τραγική. Είμαστε σε καθεστώς χρεωκοπίας, σε χειρότερη κατάσταση από το 1974.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αύριο το πρωί στις 9.30' αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η νομοπαρασκευαστική διαδικασία για την προώθηση του σχεδίου νόμου με το οποίο θα κυρωθεί η συμφωνία του Eurogroup από την Βουλή της Κύπρου.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας έχει προγραμματισθεί για τις 16:30' το απόγευμα.

Τι έγινε νωρίτερα

Η ΕΔΕΚ, το ΑΚΕΛ και το Κομμα των Οικολόγων ανακοίνωσαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Το ΑΚΕΛ ζήτησε και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Στο μεταξύ, ματαιώθηκε η απογευματινή σύσκεψη στην Βουλή υπό την προεδρία του προέδρου της και των αρχηγών των κομμάτων.

Στη σύσκεψη θα γινόταν ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου έκρινε ότι τα κόμματα έχουν τύχει επαρκούς ενημέρωσης από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Για την έγκριση των μέτρων απαιτούνται 29 ψήφοι σε σύνολο 56 βουλευτών, ωστόσο ο κυβερνών Δημοκρατικός Συναγερμός μπορεί να βασιστεί μόνο στους 20 βουλευτές του και προσβλέπει σε στήριξη του ΔΗΚΟ και του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Τι θα πει στο διάγγελμά του ο ΑναστασιάδηςΑρχιεπίσκοπος Κύπρου: Προστυχιά των Ευρωπαίων το «κούρεμα»Απόψε το διάγγελμα του Αναστασιάδη προς τον κυπριακό λαόΑπάντηση σε Αναστασιάδη οι αποκαλύψεις μας στις 27 Φλεβάρη (VIDEO) Τι έγινε στο Προεδρικό της Κύπρου Κύπρος: Συνεδριάζει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών Οι δεσμεύσεις που δεν τήρησε ο Αναστασιάδης (VIDEO) Ποδαρικό με υποχωρήσεις και υποκλίσεις ο Αναστασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα