Τηλεφωνική συνομιλία Βενιζέλου-Παπανδρέου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ. Παπανδρέου είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα κρίσιμα ζητήματα της κυβέρνησης αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου,

που περιλαμβάνει ιδιαίτερα δύσκολα μέτρα (άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος, απελευθέρωση φορτηγών), της άφιξης της τρόικας και του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

«Τα ψέματα τελείωσαν. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους, και ζήτησε την ειλικρινή στήριξη των υπουργών και της ΚΟ.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου είναι σεβαστές και ζήτησε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι τα χρονοδιαγράμματα δεν βγαίνουν. Μάλιστα, επανέλαβε την πρότασή του για επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών, υποστηρίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης θα γίνουν εθνικές εκλογές. «Ο κ. Σαμαράς δεν έχει κανένα λόγο να διευκολύνει τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε κατηγορηματικά να ξεκαθαρίσει αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις που διατύπωσε στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ. Βενιζέλος απεχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα