Public Issue: Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τρίτο κόμμα… τη ΔΗΜΑΡ

Πολλές «εκπλήξεις» επιφύλασσε το βαρόμετρο της Public Issue του Ιανουαρίου για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής, καθώς η ΝΔ προηγείται με 16 μονάδες διαφορά, χωρίς αυτοδυναμία, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη αποτελεί τρίτο κόμμα!

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ με ποσοστό 30,5%, ακολουθεί

το ΠΑΣΟΚ με 14%, η «Δημοκρατική Αριστερά» με 13,5%, ΚΚΕ με 12,5% και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδεικνύεται σε πέμπτη δύναμη με ποσοστό 12%. Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με ποσοστό 5,5%. Σταθεροί στο 4% παραμένουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ενώ οριακά εκτός Βουλής εμφανίζεται η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη με ποσοστό 2,5%.

Αύξηση παρατηρήθηκε στο ποσοστό δημοτικότητας του Γιώργου Παπανδρέου κατά 2 μονάδες, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα φτάνοντας στο 14%. Είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που ανεβάζει τα ποσοστά του, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δείχνουν σημάδια φθοράς. Πλέον δημοφιλής αρχηγός με ποσοστό θετικών απόψεων 56% εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 36%, ο Αντώνης Σαμαράς με 30%, η Αλέκα Παπαρήγα με ποσοστό 28%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 26% και η Ντόρα Μπακογιάννη με 23%.

Πάντως, οι πολίτες είναι σε συντριπτικό ποσοστό νιώθουν ανασφάλεια, καθώς το 91% δηλώνουν πως αισθάνονται ανασφαλείς για το μέλλον τους. Παρόλα αυτά, το 50% κρίνει ότι δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές, έναντι 46% που θεωρεί ότι η προσφυγή στις κάλπες θα μπορούσε να αποτελέσει μία άμεση εναλλακτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα