Τι γράφει ο τουρκόγλωσσος Τύπος Θράκης για την Χρυσή Αυγή

Η εφημερίδα «Μπιρλίκ» γράφει: «Στόχος της Χρυσής Αυγής έγινε πάλι το προξενείο και η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

H οργάνωση Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε τα εγκαίνια των γραφείων της στην Κομοτηνή. Μειονοτικοί δημοσιογράφοι και ο ανταποκριτής του πρακτορείου Αναντολού, την τελευταία στιγμή με

επέμβαση της αστυνομίας γλύτωσαν επίθεση, όπως διαβάζουμε στο "Καρφωτικό".

«Στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής μετείχαν περίπου 150 μέλη της. κομματικά μέλη που ήρθαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, μετά από τις ομιλίες των βουλευτών, κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές και ναζιστικές σημαίες, έκαναν πορεία από την πλατεία της πόλης, μέσω της οδού των δικαστηρίων και μέχρι το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Φωνάζοντας υβριστικά και εξευτελιστικά συνθήματα για το Τουρκικό Προξενείο, την Τουρκία και τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έκαναν πορεία προς την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB).

» Το πλήθος περνώντας μπροστά από την GTGB, φώναξε προσβλητικά συνθήματα για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και για την GTGB. Πέρασε μπροστά από τα γραφεία του κόμματος DEB, και από εκεί μέσω πλατείας έφτασαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα