Θαλασσινό γεύμα στον Τούρκο πρόξενο έκανε ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών

Γεύμα με ψαρικά προσέφερε στον Τούρκο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ από τον δήμαρχο Μαρώνειας Σαπών Ηλία Ιωαννάκη σε ψαροταβέρνα του Στράτου.

Έκαναν συζήτηση στα βουλγαρικά μια και οι δύο τα μιλούν άριστα, και άφησαν τους παραβρισκόμενους να αναρωτιούνται …

Η συνάντηση έγινε στα όρια του Δήμου Μαρώνειας Σαπών στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους. Ο προσκληθείς Τούρκος πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ πήγε μαζί με τους υποπρόξενους και ο οικοδεσπότης δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης με τους μειονοτικούς του

συμβούλους.

Η συνάντηση που έγινε εθιμοτυπικά, όπως λέει η επίσημη εκδοχή, περιλάμβανε συζήτηση για τα αυτοδιοικητικά κι όχι μόνο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Χρόνος της Κομοτηνής".

Το μενού που ήταν εξόχως θαλασσινό για τον 38χρονο διπλωμάτη, περιλάμβανε κουτσομούρες τηγανητές, φρέσκο καλαμάρι, γαρίδες, σαλάτα χόρτα, ταραμά, τηγανητές πατάτες και χταπόδι Θρακικού πελάγους.

Ο πρόξενος μιλούσε στα βουλγαρικά με τον δήμαρχο κάνοντας τους άλλους να αναρωτιούνται για το διάλογο, ενώ μετά η συζήτηση εξελίχθηκε στα τουρκικά. Τα ελληνικά του Τούρκου προξένου αν και είναι σε πολύ καλό επίπεδο, δεν χρησιμοποιούνται στις συναντήσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα