Τέλη Οκτωβρίου η απάντηση Κομισιόν για Κυπριακές Αερογραμμές

Προς το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, το οποίο η εταιρεία έχει καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής τη Δευτέρα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Τώνης Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως η Κομισιόν, δια μέσου της Επιτροπής

Ανταγωνισμού, θα πρέπει να μελετήσει το σχέδιο, αναμένεται να επανέλθει στην εταιρεία για διευκρινίσεις ή επιπρόσθετες πληροφορίες και να τους καλέσει στις Βρυξέλλες όπως και την Κυβέρνηση «για να υπερασπιστούμε την υπόθεση της Κύπρου».

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως το σχέδιο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και σημείωσε πως «η Επιτροπή θα λάβει σοβαρά υπόψη της την αποτελεσματικότητα και τη δραστηριότητα που θα έχει το ΔΣ στο να εφαρμόζει σχέδια και είναι αυτό που κάνουμε τους τελευταίους δυο μήνες».

Ερωτηθείς για το θέμα της αποχώρησης του πλεονάζοντος προσωπικού, υπενθύμισε πως υπήρξε μια κατ’ αρχήν συμφωνία με τα 390 άτομα που υλοποιήθηκε στο μεγαλύτερο της μέρος και θα ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Ανέφερε πως με τη μείωση του στόλου με βάση το σχέδιο θα γίνουν επιπρόσθετες απολύσεις μέσα στο 2014 που έχουν καθοριστεί στα 117 άτομα. Ανέφερε ωστόσο πως ο αριθμός αυτός θα εξαρτηθεί και από τα δρομολόγια και από τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης.

ΠΗΓΗ ikypros

Keywords
Τυχαία Θέματα