Μέσω ΕΣΠΑ σε Παιδικούς Σταθμούς

Ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται στις 2 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών σε επιδοτούμενες, από το ΕΣΠΑ, θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Η αίτηση συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης www.eeataa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html.

Οι αιτήσεις - δηλώσεις, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (κούριερ) στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ,

Μυλλέρου 73-77, Τ.Κ. 10436, Αθήνα για τις Περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας.

Στον φάκελο εξωτερικά θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η ένδειξη «Για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της Δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνον οι γυναίκες μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών και έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της ΕΕ, ή είναι Ελληνίδες ομογενείς ή αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί, με δικαστική απόφαση, η επιμέλεια των παιδιών τους κι εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: Να είναι άνεργες ή να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή να είναι αυτοαπασχολούμενες.
Επίσης, να έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 3 ή 4 παιδιά και 40.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 5 παιδιά και άνω.

Εξαιρούνται από την πρόσκληση οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το Αναλυτικό Τεύχος Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υλοποίηση Πράξεων στο Πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για Ωφελούμενες Μητέρες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (http:/www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html).

Αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται:
Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας: Πολυτεχνείου 39, 7ος όροφος Τ.Κ. 54626, Θεσσαλονίκη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Γραφείο Θεσσαλίας: Αλ. Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος Τ.Κ. 41222, Λάρισα, για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα