Τα έργα στο παλιό λιμάνι Λεμεσού

Την κατεδάφιση κτιρίων που έχουν ανεγερθεί στο πλαίσιο της ανάπλασης του παλιού λιμανιού της Λεμεσού και δεν συμπεριλαμβάνονταν στον αρχικό σχεδιασμό του έργου, ζητά ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού και οργανωμένοι φορείς της πόλης, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής και βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιάννο Λαμάρη να απαντά ότι «τα θέματα αισθητικής είναι υποκειμενικά».

Τα έργα της αρχής Λιμένων στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού,

καθώς επίσης και τα προβλήματα που προκύπτουν από τα έργα στον ιστορικό πυρήνα και εμπορικό κέντρο της Λεμεσού απασχόλησαν σήμερα την επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.

Σε δηλώσεις του σε ό,τι αφορά τα έργα στο παλιό λιμάνι, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού είπε ότι «φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι έχουν γίνει σοβαρές αλλαγές στα αρχικά αρχιτεκτονικά σχέδια. Ένα ιστορικό παραδοσιακό ψαρολίμανο μετατρέπεται σε ένα, ουσιαστικά, εμπορικό κέντρο».

Σύμφωνα με το ikypros.com, oπως είπε, έχουν αναγερθεί «δύο κτήρια που δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό, ενώ ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης δεν έγινε».

Είπε ότι «αυτά τα δύο κτήρια πρέπει οπωσδήποτε να κατεδαφιστούν και να δούμε μέσα από τη συζήτηση στην Επιτροπή που αλλού, εάν χρειάζεται, να χωροθετηθούν».

Όπως είπε, το ένα κτίριο αφορά το κεντρικό κτήριο «που βρίσκεται νότια του κυκλικού κόμβου του παλιού λιμανιού, το οποίο, πρόσθεσε, «κλείνει την οπτική θέα προς τη θάλασσα και προς το λιμάνι».

Όσον αφορά τα έργα στο κέντρο της πόλης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «είναι απαράδεκτο σε μια ευρωπαϊκή πόλη, έργα στον κεντρικό πυρήνα, στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο να χρειάζονται τρία και πλέον χρόνια για να ολοκληρωθούν, με αποτέλεσμα να προκαλούν τεράστια ταλαιπωρία τους δημότες και όχι μόνο».

Επέκρινε, επίσης, το γεγονός ότι τα έργα στην οδό Ανεξαρτησίας έχουν επαναρχίσει, ενώ είχαν ολοκληρωθεί, επειδή δεν ήταν καλή η ποιότητα του έργου».

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λεμεσού Μάριος Χριστοφίνης χαιρέτισε από τη μια τη δημιουργία μεγάλων και αναγκαίων έργων στη πόλη της Λεμεσού, επέκρινε από την άλλη το ότι «υπάρχουν τεράστια λάθη στη δημιουργία αυτών των έργων».

Αναφερόμενος στα έργα στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, είπε ότι «κάθε άλλο παρά ένα γραφικό ψαρολίμανο δημιουργείται εκεί», προσθέτοντας ότι έχουν ανεγερθεί δύο κτήρια «που εμποδίζουν τη θέα προς τη θάλασσα και προς το νέο λιμάνι γι’ αυτό απαιτούμε να κατεδαφιστούν αμέσως».

Ο κ. Γιάννης Κακουλλής, μιλώντας επίσης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας, είπε ότι «μας υποσχέθηκαν ότι θα δημιουργείτο ένα γραφικό ψαρολίμανο. Αντί αυτού, βλέπουμε τώρα να ξεφυτρώνουν ογκώδη κτήρια, συγκροτήματα από γραφεία, καταστήματα και από ταβέρνες, κάτι που δεν διαφέρει καθόλου από μια εμπορική ανάπτυξη».

«Θεωρούμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Απαντώντας στα πιο πάνω, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Γιάννος Λαμάρης είπε ότι «τα θέματα αισθητικής είναι υποκειμενικά».

Ο κ. Λαμάρης είπε ότι ο σχεδιασμός της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού και

Keywords
Αναζητήσεις
limani lemesou apergia
Τυχαία Θέματα