Σύσκεψη υπ. Εσωτερικών–Τουρισμού και περιφερειαρχών για τον τουρισμό

19:48 9/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Αναγκαία χαρακτήρισαν την ύπαρξη ενός συντονιστικού οργάνου που θα λειτουργεί προληπτικά για την επίλυση διάφορων θεμάτων που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, οι υπουργοί Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και οι περιφερειάρχες στη συνάντηση που είχαν σήμερα, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Παράλληλα, υπήρξε ειδική αναφορά

στην κατάρτιση του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού 2014-2020 που θα αφορά την τουριστική προβολή της Ελλάδας και αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας υπουργείου Τουρισμού και Περιφερειών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «η επικείμενη τουριστική περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική για την εθνική προσπάθεια και ανάταση της ελληνικής οικονομίας. Γι' αυτό το λόγο είναι αναγκαίος ο απόλυτος συντονισμός και η συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Τουρισμού για την εφαρμογή ενιαίας τουριστικής στρατηγικής από τις Περιφέρειες αλλά και τους Δήμους ώστε να υπάρξει ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη».

Προσέθεσε δε ότι «επιζητούμε τρόπους και συνέργιες για να υπάρξει έξυπνη αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ που απορροφούμε από το ΕΣΠΑ ώστε γρήγορα και αποτελεσματικά να αναπτύξουμε κάθε αναγκαία, σύγχρονη υποδομή». Από την πλευρά της, η κα. Κεφαλογιάννη κάλεσε τους περιφερειάρχες να συστρατευθούν στην προσπάθεια ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, ενώ τόνισε ότι «οι ενδείξεις και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά, όμως δεν είναι καιρός για θριαμβολογίες. Δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση. Καλούμαστε να δώσουμε, οργανωμένα, μία δύσκολη μάχη».

Ακόμα, η κα. Κεφαλογιάννη κάλεσε τους περιφερειάρχες να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του εθνικού branding επισημαίνοντας τα εξής: «Στον τομέα της επικοινωνίας, είναι επιβεβλημένη η χάραξη μιας ευρύτερης, συνεκτικής στρατηγικής η οποία θα προβάλλει ισόρροπα και με σεβασμό τις ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας, αλλά και την Ελλάδα στο σύνολό της. Με αυτόν το γνώμονα έχουν σχεδιαστεί όλες οι επικοινωνιακές κινήσεις για την τρέχουσα τουριστική περίοδο. Για πρώτη φορά συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή για τον καθορισμό του πλαισίου διαμόρφωσης του εθνικού branding. Της εθνικής ταυτότητας δηλαδή, μιας μακροχρόνιας εφαρμοσμένης στρατηγικής, με διάρκεια στο χρόνο και καθολική εφαρμογή. Σε αυτή την προσπάθεια σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά».

Keywords
Τυχαία Θέματα