Μήνυμα Κούρκουλα για την «Ημέρα της Ευρώπης»

19:27 9/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

«Σαν σήμερα πριν από 63 χρόνια η διακήρυξη του Robert Schuman άνοιξε το δρόμο για την περιπέτεια της ευρωπαϊκής ενοποίησης, για την υλοποίηση του πιο φιλόδοξου και επιτυχημένου σχεδίου ειρήνης, συνεργασίας και δημοκρατίας της σύγχρονης ιστορίας», ανέφερε στο μήνυμα του ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας για την «Ημέρα της Ευρώπης».

«Η επέτειος αυτή είναι μια ευκαιρία για περισυλλογή και αξιολόγηση της ευρωπαϊκής πορείας. Θα ήταν σφάλμα να παραγνωρίσουμε τα ιστορικά επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιτεύγματα που δεν είναι αυτονόητα, επιτεύγματα που πρέπει να διαφυλάξουμε

ως κόρη οφθαλμού – την ειρήνη και συνεργασία των ευρωπαϊκών λαών, τις αξίες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σήμερα λιθοβολούνται από ιδεολογίες και πολιτικές συμπεριφορές ομογάλακτες με αυτές που αιματοκύλησαν την Ευρώπη και αμαύρωσαν τον πολιτισμό της.

Η σημερινή επέτειος είναι επίσης μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις ελλείψεις και αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Πρέπει να εντείνουμε και να επιταχύνουμε τις προσπάθειες για αντιμετώπιση των δομικών αδυναμιών και ελλειμμάτων της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης για πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης για όλους τους ευρωπαίους πολίτες και κυρίως τους νέους.
Παραφράζοντας τη φράση του Albert Einstein, θα κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα