ΣΥΡΙΖΑ: «Η αναβίωση του φασισμού δεν θα περάσει»

21:57 8/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ευθύνες στην κυβέρνηση και στην Αστυνομία, αλλά και προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χθεσινά επεισόδια στο πανηγύρι της Ραφήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, πρόκειται για «άλλο ένα επεισόδιο στα όσα άκρως προκλητικά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία μας έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. Επί ώρα οι νεοναζί,

με τη συμμετοχή μάλιστα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εγκληματούσαν και τρομοκρατούσαν τους συμμετέχοντες στο πανηγύρι, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς αστυνομικός».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί προφανές ότι «επιχειρείται να εμπεδωθεί κλίμα φασιστικής τρομοκρατίας» και τονίζει ότι για την κατάσταση αυτή «συνυπεύθυνη είναι η τρικομματική κυβέρνηση και η αστυνομία. Βαρύτατες όμως» υπογραμμίζει, είναι «και οι ευθύνες προσωπικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, ο οποίος, πέρα από τις λεκτικές κορώνες, δεν προβαίνει σε καμιά ενέργεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης και τονίζει: «Η αναβίωση του φασισμού δεν θα περάσει. Όπως και στο παρελθόν η πανδημοκρατική λαϊκή κινητοποίηση θα της βάλει φραγμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα