Συρία:Ευθύνη για επιθέσεις στη Δαμασκό ανέλαβε παρακλάδι της Αλ Κάιντα

Την ευθύνη για «επιθέσεις αυτοκτονίας» σε συγκροτήματα των αρχών ασφαλείας της Συρίας στη Δαμασκό ανέλαβε την Τρίτη η οργάνωση Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα, συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα το οποίο μάχεται ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, μαζί με τη συριακή αντιπολίτευση.


Σύμφωνα με την ίδια την ισλαμιστική οργάνωση, στις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, την ώρα που ο συριακός στρατός κτυπούσε θέσεις των ανταρτών σε ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας, όπως μεταδίδει

το πρακτορείο Associated Press.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα έχει αναδειχθεί κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου ως η πλέον ικανή μαχητική δύναμη στο στρατόπεδο της συριακής αντιπολίτευσης.

Έχει αναλάβει και στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα και άλλα μέσα κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατιωτών, ενώ στη βόρεια Συρία καθοδηγούν άλλες ομάδες ανταρτών κατά την διεξαγωγή μαχών.

Οι οργανωτικές σχέσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης με την Αλ Κάιντα, ωστόσο, έχουν συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία έντονων επιφυλάξεων στη Δύση για τον εξοπλισμό των ανταρτών με βαρέα όπλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα