Συρία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια στο Χαλέπι

Ένα ζευγάρι και τα τρία παιδιά του -ηλικίας επτά, εννέα και έντεκα ετών- σκοτώθηκαν σήμερα από μια ρουκέτα που έπληξε το χωριό Αμπού Τάλταλ στην επαρχία του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών, η πενταμελής οικογένεια σκοτώθηκε τα ξημερώματα.

Στο μεταξύ τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν και τη Χομς που έχει επιστρέψει πρόσφατα στο επίκεντρο των συγκρούσεων.

Πολλές οβίδες έπληξαν τις συνοικίες που βρίσκονται

υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων και οι οποίες πολιορκούνται από τον στρατό, ενώ ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την πόλη, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο στρατός πολιορκεί εδώ και περισσότερους από έξι μήνες πολλές συνοικίες, και κυρίως την παλιά πόλη της Χομς, οδηγώντας, σύμφωνα με τους αντάρτες, σχεδόν χίλιους ανθρώπους σε σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Την ίδια ώρα σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονταν μεταξύ στρατιωτών και εξεγερμένων στις επαρχίες Ιντλίμπ και Ντεράα, ενώ ο στρατός βομβάρδισε εκ νέου την περιφέρεια της Δαμασκού, κυρίως την ανατολική Γούτα όπου οι αντάρτες έχουν την οπισθοφυλακή τους, επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Στη βορειοανατολική Συρία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, συνεχίζονται οι μάχες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία έχει καταμετρήσει 58 νεκρούς σε μία εβδομάδα συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών και μαχητών της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), του συριακού βραχίονα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Keywords
Τυχαία Θέματα