Με το καλημέρα ένταση στην προανακριτική: Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μαρκογιαννάκη-Βαρβιτσιώτη

Με το καλημέρα ξεκίνησαν οι εντάσεις στην Προανακριτική, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση τόσο στον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όσο στον αντιπρόεδρο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Αφορμή

για την κόντρα Κωνσταντοπούλου-Βαρβιτσιώτη στάθηκε η καταγγελία της πως οι προανακριτικές επιτροπές από το παρελθόν έως πρόσφατα δεν είχαν ποτέ αποτέλεσμα. Ο Βουλευτής της Ν.Δ., αλλά και αντιπρόεδρος της Επιτροπής απάντησε άμεσα, θυμίζοντάς της πως ο πατέρας της, Νίκος Κωνστανόπουλος, στο «βρώμικο ‘89», ήταν εξ αυτών που είχαν αθωώσει τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ένταση κλιμακώθηκε ακόμη πιο έντονα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα για τους πρακτικογράφους, ζητώντας όχι μόνο να γνωρίζει τα ονόματα τους αλλά και να καταγραφούν. Αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μιας και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε τεθεί θέμα μη επαγγελματισμού ή αιχμές για παραβίαση του απορρήτου από πλευράς των στενογράφων-πρακτικογράφων.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δε σταμάτησε όμως μόνο στον κ. Βαρβιτσιώτη. Με το που ξεκίνησε η συνεδρίαση και αφού είχε εκλεγεί το προεδρείο, κατέθεσε μομφή κατά του Προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία και μεροληψία, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «κάποιοι θα επιδιώξουν να μετατρέψουν την Επιτροπή σε αρένα».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν απάντησε και το συμβάν έληξε εκεί.

Εν τω μεταξύ, αύριο στις 12:30 το μεσημέρι, σε νέα συνεδρίαση, τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στον κατάλογο των μαρτύρων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μέσα στη λίστα των μαρτύρων, εκτός από τον Γ.Παπακωνσταντίνου και συγγενείς του, είναι οι:

-Ευάγγελος Βενιζέλος

-Φίλιππος Σαχινίδης

-Γιώργος Παπανδρέου

-Γιάννης Στουρνάρας

Η Ν.Δ. δεν αποκλείεται να ζητήσει η λίστα να καταρτιστεί με βάση τη χρονολογική σειρά των γεγονότων, θέτοντας ως πρώτο μάρτυρα τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα, που πρώτος έλαβε στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη αναμένεται να ζητήσει την κλήτευση ακόμα και αξιωματούχων του ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα