Συρία: Στρατιωτική φάλαγγα στέλνει η Τουρκία

Φάλαγγα περίπου 20 οχημάτων που μεταφέρουν στρατεύματα, συστοιχίες πυραύλων και τεθωρακισμένα οχήματα στέλνει η κυβέρνηση Ταγίπ Ερντογάν στα σύνορα με τη Συρία, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες στην Αγκυρα για την ασφάλεια των νότιων συνόρων της χώρας.


Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα διασχίσουν τη μεθόριο, και οι στρατιωτικές κινήσεις πιθανώς αποτελούν αυστηρά προληπτικό μέτρο μπροστά στην κλιμάκωση της βίας στη Συρία.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται

το σφυροκόπημα των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ κατά θέσεων ανταρτών στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη της Συρίας. Τις τελευταίες δύο ημέρες, μετά την έναρξη της χερσαίας επίθεσης του στρατού, έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι 200.000 άμαχοι και όσοι μένουν πίσω βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείψεις τροφίμων και διακοπές ηλεκτροδότησης.

Με τη φράση «καρφί στο "φέρετρο" του Ασαντ» σχολίασε ο υπουργός Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λίον Πανέτα τη σφοδρή αντεπίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι. «Εάν (σσ: το καθεστώς) συνεχίσει αυτού του είδους την τραγική επίθεση εναντίον του ίδιου του λαού, τότε νομίζω ότι θα είναι ένα καρφί στο φέρετρο του Ασαντ» δήλωσε τη Δευτέρα. Η Γαλλία ετοιμάζεται να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα διασχίσουν τα σύνορα και οι κινήσεις των στρατευμάτων ίσως αποτελούν αυστηρά ένα προληπτικό μέτρο λόγω της κλιμάκωσης της βίας στη Συρία, επισημαίνει σε σχετικό του τηλεγράφημα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα