Συρία: Επιπρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια από Βρετανία - Γαλλία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσαν από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την παροχή επιπρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας υπέρ του συριακού πληθυσμού.


Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης

Τύπου που παραχώρησαν πριν από την υπουργική σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Χέιγκ δήλωσε ότι τρία εκατ. στερλίνες θα προστεθούν στα 27,5 εκατομμύρια που έχει ήδη αποδεσμεύσει το Λονδίνο.

Ο Φαμπιούς ανακοίνωσε παράλληλα ότι επιπλέον πέντε εκατ. ευρώ θα προστεθούν στα 20 εκατομμύρια ευρώ που χορηγεί το Παρίσι.

Ο Φαμπιούς διευκρίνισε ότι η πρόσθετη βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα στις απελευθερωμένες ζώνες στη Συρία, ενώ ο Χέιγκ σημείωσε ότι τα δύο εκατ. στερλίνες θα δοθούν στο εσωτερικό της Συρίας και το υπόλοιπο ποσό στους πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες, κυρίως στην Ιορδανία.

Τέλος οι δύο υπουργοί σημείωσαν ότι οι χώρες τους έχουν συγκλίνουσες και ταυτόσημες ιδέες για να βοηθήσουν τον συριακό λαό.

«Προετοιμάζουμε το έδαφος για άμεσα μέτρα, που θα βοηθήσουν τον συριακό λαό στην μετά Ασαντ εποχή», δήλωσε ο Φαμπιούς, προβλέποντας ότι ο Σύρος πρόεδρος «θα πέσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα