Το twitter επιτρέπει τις άμεσες διαφημίσεις εταιρειών σε χρήστες του

Το twitter Inc θα δώσει την άδεια σε διαφημιστές να «στοχεύουν» άμεσα στους χρήστες, με βάση τα ενδιαφέροντά τους, όπως αυτά αποκαλύπτονται μέσω των tweets τους. Το παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα (Πέμπτη) το διάσημο κοινωνικό δίκτυο.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους διαφημιστές, η εταιρεία μείωσε την ελάχιστη τιμή των «προωθούμενων tweets» σε μόλις μία πένα.

Με 400 εκατομμύρια

μικρά μηνύματα να αποστέλλονται καθημερινά, το twitter έχει προχωρήσει σε ένα φιλτάρισμα των tweets τού κάθε χρήστη, για το τι διαβάζει ή τι τον ενδιαφέρει, προκειμένου να προσδιορίσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Για παράδειγμα, οι εταιρείες αθλητικών ειδών θα μπορούσαν να στοχεύσουν στους λάτρεις του ποδοσφαίρου ή γενικότερα των αθλημάτων. Σύμφωνα με τον Kevin Weil, διευθυντή διαχείρισης προϊόντων, η νέα προσφορά θα επιτρέψει στις εταιρείες να καταλήξουν σε «πολύ στενό και πολύ συγκεκριμένο ακροατήριο».

Ήδη η Google έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη με την εμφάνιση διαφημίσεων που βασίζονται σε ό,τι ένας χρήστης επιλέγει να ψάξει στη μηχανή αναζήτησής της, ενώ το Facebook – ο κύριος ανταγωνιστής του twitter – ενθαρρύνει τους χρήστες του να χρησιμοποιούν το «like» για να φανερώσουν τις προτιμήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα