Συμφωνία εξαγοράς της Millennium από την Πειραιώς

Η τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας για την εξαγορά της θυγατρικής της Millenium BCP στην Ελλάδα.

Το συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η Πειραιώς ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

"Μετά τις εξαγορές

της 'υγιούς' ATEbank και της Γενικής Τράπεζας πέρυσι, αλλά και την πρόσφατη εξαγορά των δανείων και καταθέσεων των ελληνικών δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Η εξαγορά της MBG βελτιώνει περαιτέρω την κεφαλαιακή μας θέση και τη δυνατότητα δημιουργίας κερδών, ενώ η επένδυση της BCP στην Τράπεζα Πειραιώς οδηγεί στην υπερκάλυψη του 10% της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης που είναι και η ελάχιστη απαιτούμενη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της τράπεζας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και θα πετύχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κομβικής σημασίας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς", δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Μετά την ανακοίνωση του ομίλου για τη συμφωνία εξαγοράς, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σημείωνε άλμα 13%.

Η συμφωνία προβλέπει ότι ο πορτογαλικός όμιλος Millennium BCP θα ανακεφαλαιοποιήσει τη θυγατρική της με 400 εκατομμύρια ευρώ πριν από την πώληση στον ελληνικό όμιλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα