Στον ανακριτή οι ποδοσφαιριστές!

Να καταθέσουν ως μάρτυρες, από τον 9o τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασίμη θα κληθούν άμεσα ποδοσφαιριστές των ομάδων που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων στην Ελλάδα - Αρχίζει η απομαγνητοφώνηση των 39.000 συνομιλιών.

Έστω και καθυστερημένα, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», ο ανακριτής που ερευνά το σκάνδαλο με τους «στημένους» αγώνες, συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί να προαποφασιστεί το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης χωρίς τους... πρωταγωνιστές και αποφάσισε έτσι να καλέσει να καταθέσουν επιλεκτικά

(κατά την κρίση του) ποδοσφαιριστές (αρχικά ως μάρτυρες και αν προκύψουν στοιχεία πιθανόν να απαγγελθούν και κατηγορίες), ώστε να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση και να βρεθεί επιτέλους η άκρη του νήματος.

Παράλληλα, τα 68 άτομα στα οποία έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση, θα κληθούν σε απολογία από τον Ιανουάριο και μετά, ενώ ο ανακριτής περιμένει απαντήσεις - στοιχεία από UEFA, Europol και Sportradar (εταιρία που ερευνά στοιχεία σχετικά με τις στοιχηματικές εταιρίες και ενδεχόμενες στοιχηματικές απάτες).

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως ξεπεράστηκαν τα όποια νομικά ή γραφειοκρατικά κωλύματα και από την Τετάρτη (7/12) θα ξεκινήσει και η απομαγνητοφώνηση των 39.000 κασετών (700 περίπου ώρες συνομιλιών) που είχαν μείνει στο συρτάρι, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα… παρέλαση από τον Εισαγγελέα.

Πηγή: onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα