Στον αέρα η μετάδοση του Champions League

Πρέπει να εφαρμόσουν σύμβαση αδιαφανή κατά Κεδίκογλου

Ενώ σε 12 μέρες πρέπει να γίνει η πρώτη μετάδοση των αγώνων του Champions League η νέα διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης πρέπει τις επόμενες ημέρες να πάρει μία πολύ δύσκολη απόφαση. Ουσιαστικά θα στρέφεται κατά του φυσικού προϊστάμενού της, κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου.

Η σύμβαση που έχει υπογράψει η ΕΡΤ

για να μεταδώσει τους αγώνες του Champions League και με βάση τη σύμβαση αυτή η κρατική τηλεόραση πρέπει να μεταδώσει την Τετάρτη 22 Αυγούστου τον πρώτο αγώνα για το Champions League, έχει ήδη καταγγελθεί ως αμαρτωλή από τον σημερινό υπουργό τύπου στη Βουλή όταν ακόμη ήταν Τομεάρχης Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η σύμβαση αυτή της ΕΡΤ για το Champions League είχε καταγγελθεί από τον κύριο Κεδίκογλου σαν αμαρτωλή, μαζί με τις συμβάσεις για τη μεταφορά και εκμετάλλευση των δορυφορικών προγραμμάτων της ΕΡΤ. Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον οικονομικό εισαγγελέα κύριο Γρηγόρη Πεπόνη για τη σύμβαση αυτή η οποία με την πρώτη μετάδοση αγώνα, στις 22 Αυγούστου, αυτόματα τίθεται σε εφαρμογή και φυσικά δεν μπορεί να ακυρωθεί.

Τέλος για τη μεταφορά των δορυφορικών προγραμμάτων από την ΕΡΤ έπρεπε να υπάρχει έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο στο οποίο η ΕΡΤ πριν λίγες ημέρες έστειλε τη σύμβαση (την αμαρτωλή κατά Κεδίκογλου) και έγγραφη βεβαίωση στελεχών της ότι δεν υφίσταται οποιαδήποτε εκκρεμοδικία σχετικά με τη μεταφορά του σήματος.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι μπορεί η ΕΡΤ να μη μεταδώσει τους πρώτους αγώνες του Champions League. Το θέμα συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη σύσκεψη του αρμόδιου υπουργού Σ. Κεδίκογλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Νίκο Σίμο και το μέλος του ΔΣ Τζώνυ Καλημέρη. Απόφαση δεν πάρθηκε και τώρα πρέπει η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ να γνωμοδοτήσει εάν επιτρέπεται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της υπάρχουσας συμφωνίας κόστους 10,8 εκατ. ευρώ ετησίως που πληρώνει η ΤΕΑΜ που μεταδίδει τους αγώνες και αν μπορεί να ζητήσει ακύρωση της συμφωνίας γλιτώνοντας τα 10,2 εκατ. ευρώ η ΕΡΤ για μία σύμβαση που έχει χαρακτηριστεί αμαρτωλή από τον Υπουργό Τύπου κ. Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα