Στήνεται βροχή «βέτο» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

14:50 5/6/2013 - Πηγή: NewsBomb

Να αυτονομηθούν από το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν οι κυβερνητικοί εταίροι

Προσπάθεια να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι κυβερνητικοί εταίροι, σε μία κίνηση προκειμένου να διασώσουν τα εκλογικά τους ποσοστά.

Ιπποκρατούς και Αγίου Κωνσταντίνου βλέπουν τις δημοσκοπήσεις να μην είναι οι καλύτερες και όλο και περισσότερα στελέχη τους να αντιδρούν λόγω της συνεχούς υιοθέτησης των πρωθυπουργικών επιλογών. Αυτό που επισημαίνουν, είναι πως στην

κοινωνία περνάει πως όλες οι μεταρρυθμίσεις γίνονται έπειτα από πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά και πως τα δύο κόμματα σύρονται σε επιλογές που δεν αντιστοιχούν με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ξεκίνησαν από χθες, με το βέτο στην άρση αναστολής προϋπολογισμών, στο κατεπείγον νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ενώ όπως κάνουν ξεκάθαρο δεν πρόκειται να συμφωνήσουν και στην επιμήκυνση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ. Τυπικά, στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως στις περιπτώσεις των "κατεπειγόντων" νομοσχεδίων, θα συναινούν μόνο σε όσα συνιστούν μνημονιακές υποχρεώσεις καθώς για τα υπόλοιπα επιθυμούν ευρεία διαβούλευση. Η ίδια αντίληψη επικρατεί και στη ΔΗΜΑΡ με την κα. Ασημίνα Ξηροτύρη να σημειώνει πως υπάρχει πρόβλημα με τη διαδικασία που ακολουθείται κατά την κατάθεση νομοσχεδίων και πως δε μπορούν όλα να έρχονται ως κατεπείγοντα.

Σε όλα αυτά τα "όχι" αν συνυπολογιστεί και η δημόσια διαφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τότε η εικόνα της κυβέρνησης μοιάζει περισσότερο με αυτή της κυβέρνησης Παπαδήμου, ωστόσο όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι κατανοητό για τους δύο μικρότερους κυβερνητικούς εταίρους να προσπαθούν να δώσουν το δικό τους στίγμα, ωστόσο οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να ανακοπούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα