Στη δημοσιότητα το «μεμπτό» βίντεο του Ομπάμα από το Χάρβαρντ

22:26 8/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Το φως της δημοσιότητας είδε το περιβόητο βίντεο του Μπαράκ Ομπάμα, από τα χρόνια του Χάρβαρντ.

Το βίντεο είχε προαναγγείλει ότι θα δημοσιοποιήσει ο αμερικανός δημοσιογράφος Άντριου Μπρέιτμπαρτ, ο οποίος πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Σύμφωνα με τον Μπρέιτμπαρτ, το συγκεκριμένο βίντεο θα έδειχνε το ρατσιστικό και ριζοσπαστικό παρελθόν του Ομπάμα, προκαλώντας

του πλήγμα στην προσπάθεια επανεκλογής του στο Λευκό Οίκο.

Στο βίντεο, που χρονολογείται από το 1991, ο νεαρός Μπαράκ Ομπάμα μιλά υπέρ του καθηγητή Ντέρικ Μπελ, που ήταν ο πρώτος αφροαμερικανός καθηγητής του πανεπιστημίου και δημιουργός της θεωρίας της κριτικού φυλετισμού, μια θεωρία η οποία εξετάζει τις αλληλοεπιδράσεις της φυλής, του νόμου και της εξουσίας.

Στο συγκεκριμένο πάντως βίντεο, ο Ομπάμα δεν κάνει δηλώσεις υπέρ του ριζοσπαστισμού ή του φυλετισμού. Σχολιάζοντας με ειρωνεία, ορισμένοι δημοσιογράφοι βρήκαν «ύποπτο» το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος βγάζει και βάζει συνεχώς το χέρι του στη δεξιά τσέπη του παντελονιού του.

Πάντως, το breitbart.com υποστηρίζει ότι θα δώσει στη δημοσιότητα αμοντάριστο υλικό που θέλουν να αποκρύψουν οι συνεργάτες του Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα