Στ. Δήμας: Η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει

12:02 7/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τη στήριξη της κυβέρνησης ζητά ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικές τακτικές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», ο κ. Δήμας χαρακτηρίζει «πολυτέλεια που δεν υπάρχει» την έννοια του πολιτικού κόστους, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση που θα κινείται σε χαμηλούς τόνους και θα δίνει έμφαση στο αποτέλεσμα.

«Είμαστε τρια

κόμματα και σχεδόν 50 υπουργοί. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα συμφωνούμε σε όλα. Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα κινείται σε χαμηλούς τόνους και θα δίνει έμφαση στο αποτέλεσμα», τόνισε.

Επίσης, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την ευρωζώνη και δεν θα επιστρέψει στη δραχμή.

«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πάρα πολύ. Πρέπει όμως να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Από εμάς εξαρτάται», αναφέρει.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως αν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να πάει σε εκλογές τον Απρίλιο, σημαίνει πως θα έχει αποτύχει στο έργο της, προσθέτοντας ότι μια αποτυχημένη κυβέρνηση δεν έχει λόγο να παραμείνει στην εξουσία.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι υπάρχει περίπτωση αποτυχίας. Κανείς δεν δικαιούται να μην κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση τους στόχους που ανέλαβε. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί το διακύβευμα», υπογράμμισε ο κ. Δήμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα