Σόιμπλε: Ανευθυνότητα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν διαφαίνεται δυνατότητα για την Ελλάδα να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία DLF, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «η Ελλάδα γνωρίζει και πρέπει να γνωρίζει τι διακυβεύεται

και τώρα περιμένουμε την απόφασή της».

Σχετικά με τα συμφωνηθέντα προγράμματα που συνοδεύουν την οικονομική βοήθεια, ο Γερμανός υπουργός είπε:

«Τώρα τίθεται το ερώτημα εάν η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί αυτούς τους όρους. Πρόκειται για μία απόφαση που πρέπει να λάβει εν πλήρει συνειδήσει ο ελληνικός λαός. Και όταν γίνουν νέες εκλογές, θα πρέπει εκείνοι που θα εκλεγούν να λάβουν την απόφαση εάν θα αποδεχθούν ή όχι αυτούς τους όρους. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για να επιλυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας. Εάν η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στην ευρωζώνη -κι αυτό είναι κάτι που το ευχόμαστε όλοι και το εκφράσαμε σαφέστατα στο Eurogroup τη Δευτέρα το βράδυ- αυτός είναι ο δρόμος που μπορεί να τη βοηθήσει. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει μία ικανή προς δράση κυβέρνηση, η οποία θα είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο».

Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε ρωτήθηκε επίσης για το ΣΥΡΙΖΑ και το κατά πόσο είναι δυνατή η πρότασή του, περί παραμονής στο ευρώ και ταυτόχρονης διακοπής των πληρωμών:

«Όχι, αυτό δε γίνεται. Αυτό συνιστά μια μορφή ανευθυνότητας. Δε μπορεί κανείς να έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Έτσι έχουν τα πράγματα κι αυτό το έχει ξεκαθαρίσει η διεθνής κοινότητα και όλοι οι Ευρωπαίοι στους Έλληνες. Τώρα η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει η ίδια την απόφαση. Και δεν κάνουμε αυτή την απόφαση ευκολότερη για τους Έλληνες εικοτολογώντας. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει και όποια κι αν είναι η απόφαση, θα πρέπει να την αποδεχτούμε. Δεν λείπει η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων», σημείωσε κατηγορηματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα