Σλοβενία: Ξανά βοήθεια στην Ιταλία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης

Η Σλοβενία μπορεί να βοηθήσει μία ακόμη φορά την Ιταλία, η οποία είναι αντιμέτωπη με τεράστια εισροή μεταναστών που έρχονται…

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αποστολής, μία ακόμη φορά, του πολεμικού πλοίου "Τρίγκλαβ", ανέφερε ο κ. Έριαβετς σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Το 2014, η Σλοβενία διέθεσε το πολεμικό πλοίο, το οποίο συμμετείχε στην ιταλική επιχείρηση "Mare Nostrum" στη θαλάσσια

περιοχή της Λαμπεντούζα για έναν μήνα.
Στο τέλος του 2014, την επιχείρηση "Mare Nostrum" αντικατέστησε η επιχείρηση της ΕΕ Triton για την επιτήρηση των νότιων θαλάσσιων συνόρων της Ιταλίας και την άμεση παροχή βοήθειας στους μετανάστες, που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές της χώρας.

Η μεταναστευτική πίεση στην Ιταλία εντάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και το Σαββατοκύριακο, σε ναυάγιο αλιευτικού στα ανοιχτά της Λιβύης, χάθηκαν 700 πρόσφυγες.
Ο Σλοβένος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Σλοβενία πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη. "Αυτό δεν είναι πρόβλημα της Ιταλίας, της Μάλτας και της Ελλάδας, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη στην αντιμετώπισή του" δήλωσε ο κ. Έριαβετς.

Το ζήτημα θα επιλυθεί, μόνο όταν οι χώρες από τις οποίες προέρχεται η πλειοψηφία των προσφύγων, κυρίως η Συρία και το Ιράκ, σταθεροποιηθούν, πρόσθεσε.

Ο Σλοβένος υπουργός Εξωτερικών δεν μπόρεσε, λόγω άλλων υποχρεώσεων, να μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών εξέτασαν το θέμα.
Το σλοβενικό πολεμικό πλοίο "Τρίγκλαβ" συμμετείχε το 2013 σε επιχείρηση με στόχο την αντιμετώπιση κύματος προσφύγων που έφθαναν κατά χιλιάδες από τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή στη Λαμπεντούζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα