Σακελλαρίδης: Είμαστε αισιόδοξοι για θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup

Την πεποίθηση πως σήμερα, Παρασκευή (20/02) στο Eurogroup θα υπάρξει θετική εξέλιξη για την ελληνική πλευρά εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος…

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σακελλαρίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ 1 τόνισε για άλλη μία φορά, πως η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στη λαϊκή εντολή που έλαβε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος στην Τρόικα

υποστήριξε πως «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την πίεση που ασκείται από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών που θέλει συζητεί με την ελληνική κυβέρνηση και να της επιβάλλει πολιτικές. Αυτό είναι ένα ζήτημα πολιτικής ουσίας» και πρόσθεσε πως «οι ίδιοι τεχνοκράτες έρχονται σε μία χώρα για να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα, με την παραμικρή τελεία. Στόχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι να συζητεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλους τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι τους απεσταλμένους τους».

Σχετικά με το αν θα επιτευχθεί μια θετική έκβαση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία του, διατηρώντας, ωστόσο, επιφυλάξεις στο γεγονός ότι σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την εξέλιξη του σημερινού Eyrogroup.

Βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά σε επίπεδο κατακτήσεων

«Σε κάθε περίπτωση η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στη λαϊκή εντολή που έχει λάβει, ωστόσο κάνουμε διάλογο. Βρισκόμαστε πολύ πιο μπροστά σε επίπεδο κατακτήσεων, από ό,τι βρισκόμασταν πριν από τις εκλογές» υποστήριξε, ενώ επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης πως θέλει να δώσει ανάσα στον ελληνικό λαό για «να μπορέσουμε να πάμε σε μία νέα συμφωνία μέσα στο καλοκαίρι».

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε πως: «Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και σήμερα, ωστόσο κείμενο συμφωνίας για να υπάρξει θα πρέπει να γίνει αποδεκτό και από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από τις άλλες κυβερνήσεις. Από την πλευρά μας, θα μείνουμε σταθεροί και σήμερα. Επειδή οι ώρες είναι αρκετά σημαντικές, ο καθένας κρίνεται από την τοποθέτηση του για το αν θέλει να βρεθεί ή όχι μία λύση για την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που σίγουρα δεν μπορούμε να τα δεχτούμε για να υπάρξει αυτή η συμφωνία , όπως η συνέχιση αυτού του προγράμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα