Superbikes: Ο θρύλος των SBK Troy Bayliss επιστρέφει

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Troy Bayliss επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Superbikes για να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 21/22 Φεβρουαρίου στην Αυστραλία,…

Επτά χρόνια μετά τον τελευταίο του Τίτλο, ο Troy Bayliss κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή στο Πρωτάθλημα SBK και μάλιστα μπροστά στους συμπατριώτες του, στο Phillip Island.

Ο 45χρονος Πρωταθλητής θα

αντικαταστήσει τον τραυματία Davide Giugliano στην ομάδα της Ducati. Ο Ιταλός τα είχε μία πτώση στο τελευταίο τεστ πριν την έναρξη της νέας σεζόν των SBK στο Phillip Island και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Η αξονική τομογραφία αποκάλυψε κατάγματα στους L1 και L2 σπονδύλους, στην οσφυϊκή περιοχή της πλάτης του. Παρά το ότι ο τραυματισμός δεν θεωρείται πολύ σοβαρός, η ομάδα και ο αναβάτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν θα είναι έτοιμος για τον αγώνα.

Η Ducati έδειχνε αρχικά διατεθειμένη να κατέβει με έναν αναβάτη στους αγώνες της Αυστραλίας, ωστόσο ο ίδιος ο Bayliss ζήτησε να αγωνιστεί για να πανηγυρίσει μ' αυτόν τον τρόπο τα 25 χρόνια που φιλοξενούνται αγώνες SBK στην πίστα.

«Θέλω να πω κατ' αρχήν ότι λυπάμαι τον Davide και είναι κρίμα που ξεκινά έτσι τη σεζόν. Η επιθυμία μου να επιστρέψω στην πίστα και να δω τους φιλάθλους και τους Ducatisti, ήταν ανέκαθεν πολύ δυνατή» είπε ο Bayliss και πρόσθεσε: «Αυτό μου έδωσε την ιδέα να πάρω μέρος ως έκτακτη συμμετοχή και να δουλέψω ξανά με τους τεχνικούς της Ducati. Ξέρω ότι θα είναι ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, όμως γνωρίζω καλά την πίστα κι ελπίζω να προσαρμοστώ μετά τους πρώτους γύρους. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα και να προσφέρω θέαμα στους οπαδούς».

Ο Bayliss ήταν Πρωταθλητής το 2001, το 2006 και το 2008 με την Ducati και παρά το ότι έχει να οδηγήσει από το Portimao το 2008, ήταν μέλος της ομάδας εξέλιξης της Panigale R. Στο Phillip Island έχει πετύχει έξι, από τις 52 νίκες του στα Superbikes.

Keywords
Τυχαία Θέματα