Ρόδος: Καταδικάστηκε για κλοπές σε καταστήματα

Σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 23χρονος από την Παλαιστίνη.

Ο 23χρονος μαζί με δύο ομοεθνείς του κατηγορούνταν για κλοπές σε καταστήματα της Ρόδου το καλοκαίρι του 2010.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την rodiaki.gr τον Ιούλιο του 2011 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και στους δύο συγκατηγορουμένους,

25 και 26 ετών.

Και οι τρεις άσκησαν έφεση, ωστόσο μόνο ο 23χρονος εμφανίστηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο χθες, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και τριών μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης με αφορμή αρχικά τη σύλληψη του 23χρονου νεαρού, έπειτα από καταδίωξη πολιτών και στη συνέχεια ακολούθησαν οι συλλήψεις και των υπολοίπων.

Συγκεκριμένα οι δράστες από κοινού μπήκαν στις 22 και 23 Αυγούστου 2010, σε 7 καταστήματα της Ρόδου και αφαίρεσαν διάφορα ενδύματα αφού προηγουμένως απενεργοποιούσαν το αντικλεπτικό σύστημα αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα