Ρίχνει τους τόνους η Συρία

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση με την Τουρκία, η Συρία δήλωσε σήμερα μέσω του πρεσβευτή της στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι ότι «δεν επιδιώκει την κλιμάκωση με καμία γειτονική χώρα, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας».

«Η συριακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται να διατηρήσει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Σε περίπτωση μεθοριακού επεισοδίου μεταξύ δύο χωρών οι κυβερνήσεις πρέπει να ενεργούν με σωφροσύνη και λογική», πρόσθεσε ο

Σύρος διπλωμάτης.

Βέβαια, από την άλλη ο Τζααφάρι κάλεσε την Άγκυρα να συνεργαστεί και να «ελέγξει τα σύνορα» ώστε να εμποδίσει «τη διείσδυση ένοπλων ομάδων», ορισμένες από τις οποίες έχουν διαπράξει επιθέσεις στη Συρία, όπως υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Συρίας, από τους βομβαρδισμούς του τουρκικού πυροβολικού εναντίον θέσεων του συριακού στρατού στην άλλη πλευρά των συνόρων τραυματίστηκαν δύο Σύροι αξιωματικοί.

Ο Τζααφάρι επιβεβαίωσε επίσης ότι η Δαμασκός εξέφρασε «τα ειλικρινή συλλυπητήριά της» στην Άγκυρα για το θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών από οβίδα που έπεσε σε ένα σπίτι στο χωριό Ακτσάκαλε και έχει ήδη ξεκινήσει «σοβαρή έρευνα» για την προέλευση των βλημάτων αυτών. Ερωτώμενος για το αν η Δαμασκός σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη, ο Τζααφάρι απάντησε ότι «η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα