Προβλήματα στο «γάμο» Alpha Bank - Eurobank

Την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank αποφάσισαν το Χ.Α και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Με ανακοίνωσή της η Alpha Bank γνωστοποιεί ότι «δεν μπορεί να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση με τη Eurobank και την εν γένει εξέλιξη της συμφωνίας».

«Είμαστε

σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό», δηλώνει η Eurοbank, τονίζοντας πως «δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της».

Η σύγχυση για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των δυο τραπεζών οδήγησε τις χρηματιστηριακές αρχές σε αναστολή διαπραγμάτευσης των δυο μετοχών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ξεκινήσει έρευνα για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε Alpha και Eurobankτο τελευταίο διάστημα.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. και ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. , καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.

Στο θέμα παρενέβη και το Υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως «οι διοικήσεις των τραπεζών παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις με το PSI και ότι «δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο ή διαφορετικό, σε σχέση με αυτά που έχουν λάβει υπόψιν τους και έχουν συνυπολογίσει οι δυο τράπεζες».

Keywords
Τυχαία Θέματα