Πρόσκληση Ελληνα πρέσβη σε Αυστραλούς να επενδύσουν στην Ελλάδα

Οι Αυστραλοί επιχειρηματίες «θα πρέπει να δουν πέρα από την οικονομική κρίση και να εκτιμήσουν τους στενούς δεσμούς, που συνδέουν Ελλάδα και Αυστραλία, προκειμένου να διερευνήσουν δυνατότητες και προοπτικές του νέου επενδυτικού και εμπορικού τοπίου».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «The Deal» της εφημερίδας «The Australian» ο πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, Χ. Δαφαράνος. Σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «ήταν δραστικές οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες χρειάστηκε να εφαρμοσθούν και μάλιστα με

σημαντικό κοινωνικό κόστος», απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση του πακέτου οικονομικής στήριξης, και υπογραμμίζει ότι «μέσα από την κρίση δημιουργούνται ευκαιρίες». Ενδεικτικά αναφέρει τους τομείς της ελληνικής κτηματομεσιτικής αγοράς, της ενέργειας, των μεταφορών, των εμπορικών συναλλαγών και της γαστρονομίας, οι οποίοι παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον για τους Αυστραλούς, «ιδίως αν ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα, όπως το σχεδιαζόμενο εκτενές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το χαμηλότερο, σε σχέση με το παρελθόν, εργατικό κόστος και το υψηλών προσόντων εργατικό δυναμικό».

«Πρόκειται για αλλαγές, οι οποίες συρρίκνωσαν δραματικά τα εισοδήματα του μέσου Έλληνα πολίτη, επιδεινώνοντας το βιοτικό του επίπεδο» λέει ο Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος ωστόσο συμπληρώνει πως «αποτέλεσε συνειδητή απόφαση των πολιτών να παραμείνουν στην ΕΕ και, ως εκ τούτου, να εφαρμοστεί το πρόγραμμα λιτότητας».

Με τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στην Καμπέρα, εξάλλου, συναντήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας και εξέτασαν θέματα που αφορούν την Κοινότητα και την ομογένεια γενικότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα