Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "SOS! Σπάει το φράγμα του 30% η ανεργία".
Η εφημερίδα γράφει ότι "εφιαλτικές προβλέψεις για τη συνέχεια της χρονιάς, στη χειρότερη μοίρα οι γυναίκες. 1.350.181 άτομα χωρίς δουλειά (επισήμως!) τον Νοέμβριο, το 61,7% των νέων (έως 24 ετών) χωρίς προοπτική".

ΕΘΝΟΣ: "Κόκκινη κάρτα για το φιάσκο στο Δημόσιο- Η αδράνεια για τις αλλαγές ξαναφέρνει τον εφιάλτη των απολύσεων".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καρκινοβατεί το πρόγραμμα για να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ορατή είναι η απειλή τελεσιγράφου απο

την τρόικα για άμεσες απολύσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Συνωμοσία Χαζάρων για το τέλος του κόσμου".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα αληθινά "πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Το "κόκκινο ιερατείο της Μόσχας... Σε προάστιο της Μόσχας, η σύνοδος Μαύρης και Λευκής Αδελφότητας!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Ανατροπή-Σοκ. 3.642.102 οι απασχολούμενοι. 4.690.193 οι μην εργαζόμενοι".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η κρίση διαπερνά και τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Οι άνεργοι και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός υπερβαίνουν κατά 1.048.061 του εργαζομένους. Η εξέλιξη αυτή ρίχνει βαριά τη σκιά της στα έσοδα του κράτους και κυρίως στη δραματική μείωση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η ανεργία βουλιάζει την Ελλάδα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "1.350.181 πολίτες χωρίς δουλειά και εισόδημα. 27% η ανεργία σε όλη τη χώρα και εφιαλτική εκτίμηση για 30% το 2013. 61,7% νέοι έως 24 ετών. Μια γενιά θυσία στο μνημόνιο".

ΕΣΤΙΑ: "Ποιός ευθύνεται για το "λάθος".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν προ τριετίας η Κυβέρνησις Παπανδρέου προσέφυγε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στηρίξεως και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το κύριο ζητούμενο ήταν ο περιορισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος που είχε εκφύγει του ελέγχου".

Η ΑΥΓΗ: "Πολλαπλασιαστής φτώχειας- Μετά το Ρεν, Στουρνάρας και ΔΝΤ αποκλείουν τη διόρθωση του "λάθους".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε 1.350,181 (27%) έφτασαν οι άνεργοι τον Νοέμβριο. Σύντομα η ανεργία θα ξεπεράσει το 20% προβλέπει το ΚΕΠΕ. Στο 6,5% μεσοσταθμικά κινήθηκε η ύφεση το 2012".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σύνταξη αγροτών στα 62 έτη- Ευνοϊκές αλλαγές προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των αγροτών αποφασίστηκαν, χθες, στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στη δίνη της ύφεσης".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η ανεργία στο 30% φέτος, αλλά η κυβέρνηση δεν τολμά να αλλάξει συνταγή. Ούτε η επιδείνωση της ύφεσης και η αύξηση της ανεργίας, σε πρωτοφανή ποσοστά 61% για τους νέους, πτοούν τους δανειστές και φυσικά δεν μεταπείθουν την κυβέρνηση".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Με γκάλοπ φτιάχνουν την "Αθήνα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ιδιωτικές εταιρείες ανέθεσε το υπ.Παιδείας τη χαρτογράφηση ΑΕΙ-ΤΕΙ. Έδωσαν 150.000 ευρώ, ανακοίνωσαν το σχέδιο και θα πάρουν τα αποτελέσματα τον Μάρτιο!".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρεκόρ ύφεσης και ανεργίας".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βαρύ είναι το τίμημα της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια περίπου 1 εκατ.πολίτες έμειναν άνεργοι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να ανέλθει το Νοέμβριο σε 1.350.181, ήτοι το 27% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού."

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πιστωτικές: Μέγα κόλπο για κούρεμα έως 80%".
Η εφημερίδα γράφει "όλες οι λύσεις για υπερχρεωμένους. Ποιός είναι ο κρυφός άσος που σας βγάζει από το αδιέξοδο. Πότε συμφέρει η απευθείας διαπραγμάτευση με τις τράπεζες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανεξέλεγκτη η ανεργία- Ανεργοι έξι στους δέκα νέους έως 24 ετών".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο ρεκόρ κατέρριψε η ανεργία το Νοέμβριο του 2012, σκαρφαλώνοντας στο 27% απο 20,8% που ήταν το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μάχη για την προστασία των ανέργων για σταθερή δουλειά για όλους".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ποσοστό ρεκόρ 27% σημείωσε η επίσημα μετρήσιμη ανεργία το Νοέμβρη του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με τους άνεργους να εκτινάσσονται στα 1.350.181 άτομα! Ουσιαστικά είναι πολύ μεγαλύτερη."

ΤΑ ΝΕΑ: "Το ναυάγιο φέρνει... απολύσεις".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο εφιάλτης της απόλυσης επανέρχεται το επόμενο διάστημα για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους καθώς η τρόικα επαναφέρει το αίτημα άμεσων αποχωρήσεων από το Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης και στην οργάνωση της διαθεσιμότητας."

6ΜΕΡΕΣ: "Πολλαπλασιαστής διαρκούς ανεργίας".
Η εφημερίδας υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση καταπίνει το λάθος του ΔΝΤ και αρκείται να μετρά ανέργους. 30% των εργαζομένων θα μείνουν χωρίς δουλειά το 2013. 29% στο νομό Αττικής ανέβηκε ο δείκτης το Νοέμβριο 2012. 61% των νέων ηλικίας 15 έως 24 χρόνων εκτός αγοράς εργασίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Εκρηξη ανεργίας στο 27% με καθίζηση απασχόλησης".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χωρίς φρένο αυξάνεται το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, απειλώντας το παραγωγικό ιστό της οικονομίας και την κοινωνική συνοχή της χώρας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βλέπουν" ανάκαμψη. Αισιόδοξοι έξι στους δέκα επικεφαλής μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντυπωσιακή είναι η μεταστροφή του κλίματος μεταξύ των επικεφαλής κορυφαίων ελληνική επιχειρήσεων. Σύμφωνα με έρευνα της PWC, το 62% εκτιμά ότι μέσα στο επόμενο 12μηνο θα αυξηθούν οι πωλήσεις των επιχειρήσεών τους, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν στο 46% το 2011 και 27% το 2010".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εκρηκτικό το μίγμα της ύφεσης και της ανεργίας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωπη με ένα εκρηκτικό μίγμα ύφεσης και ανεργίας βρίσκεται η ελληνική οικονομία, ανήμπορη να αντιδράσει όποια κι αν υπήρξε η αρχική πρόβλεψη των δανειστών, όσο λανθασμένος κι αν υπήρξε ο περίφημος πολλαπλασιαστής στον οποίο στήριξε τις προβλέψεις του το ΔΝΤ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκρηκτικός ο συνδυασμός της ύφεσης με την ανεργία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεκάδες χιλιάδες ανέργους κάθε μήνα παράγει η συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση της οικονομίας, με το ποσοστό της ανεργίας το Νοέμβριο να εκτοξεύεται στο 27% το υψηλότερο πλέον στην Ευρωζώνη".

Keywords
πρωτοσελιδα, τελος του κοσμου, διεθνές νομισματικό ταμείο, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, sos, τροικα, ωρα, ελλαδα, μνημονιο, εστια, παπανδρεου, αυγη, στουρναρας, ΔΝΤ, κεπε, βραδυνη, ΠΑΣΟΚ, εφημεριδα, γκαλοπ, αθηνα, καθημερινη, ήτοι, νικη, κουρεμα, τραπεζες, ελστατ, ριζοσπαστησ, εκρηξη, ημερησια, pwc, κερδοσ, ναυτεμπορικη, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, αποτελεσματα, ήτοι, αυγη, βραδυνη, δουλεια, ελστατ, καθημερινη, μεγα, ναυτεμπορικη, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, υφεση, ωρα, pwc, αδρανεια, αει, αυξηση, ανεργια, τει, βρισκεται, διαστημα, δημοσιο, διεθνές νομισματικό ταμείο, δινη, ευρω, εκρηκτικο, εκτιμηση, εμειναν, εξελιξη, εξι, ερευνα, ετη, ετων, εφιαλτης, εφημεριδα, θυσια, κεπε, κυβερνηση, λαθος, μιγμα, μοιρα, μειωση, νικη, ουσιαστικα, πωλησεις, ρεκορ, συνεχεια, συντομα, σιων, συνταγη, σοκ, σχεδιο, φυσικα, φιασκο, χωρα
Τυχαία Θέματα