Πόρισμα-καταπέλτης της Δικαιοσύνης κατά Λαυρεντιάδη

14:32 2/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Πόρισμα-καταπέλτη σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη συνέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος ζητά την ποινική του δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Στο πόρισμα των 110 σελίδων ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για συνολικά 28 άτομα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 701 εκατ. ευρώ της Proton Bank την περίοδο που ο Λ. Λαυρεντιάδης

ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας προς εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ζητά να διωχθεί ποινικά

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και υπεξαίρεση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.Έξι μέλη του ΔΣ της τράπεζας και της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Proton Bank για: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.Δεκαπέντε εκπρόσωποι εταιρειών που πήραν τα επίμαχα δάνεια για: άμεση συνέργεια σε απάτη, άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα.Έξι άτομα-ιδιώτες (υπάλληλοι της εταιρείας Alapis) για: άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα