Η ΟΝΝΕΔ αλλάζει τη γειτονιά της Χαλκίδας

14:32 2/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Συνεχίζει τις δράσεις υπέρ των πολιτών η Νεολαία της ΝΔ, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο ενάντια στην απαξίωση και την αδιαφορία του κράτους να παρέχει ένα αξιοπρεπές περιβάλλον.

Οι Νεολαίοι της ΝΔ διοργανώνουν καμπάνια εθελοντικής δράσης για ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον με δράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις

οι νεολαίοι «αλλάζουν τη γειτονιά μας» σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν.

Στόχος, η αναγκαιότητα ενεργοποίησης και συντονισμού όλων των υγειών μονάδων της κοινωνίας, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε στα χέρια μας καταστάσεις, τις οποίες αδυνατεί πλέον να καλύψει τη Πολιτεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

«Σε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει δύσκολες καταστάσεις και η Πολιτεία αδυνατεί να παρέχει στην κοινωνία έστω και τα βασικά, αποφασίσαμε ως νέοι άνθρωποι να κινητοποιηθούμε και να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις.

«Ο σκοπός μας είναι απλός. Πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις προσπαθούμε να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ενάντια στην απαξίωση, την αδιαφορία και την αδυναμία του κράτους να μας παρέχει ένα αξιοπρεπές αστικό περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό δημιουργούμε τη δράση «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας», στην οποία εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα αναδιαμορφώνουμε κεντρικά σημεία των πόλεων μας, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν στην προσπάθεια μας.

«Επιθυμία μας είναι μέσα από την εθελοντική δράση, να αναδείξουμε την αναγκαιότητα ενεργοποίησης και συντονισμού όλων των υγειών μονάδων της κοινωνίας, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε στα χέρια μας καταστάσεις, τις οποίες αδυνατεί πλέον να καλύψει τη Πολιτεία.

Ο πρώτος σταθμός της δράσης ήταν η Πλατεία Μαρτάκη (Δεληολάνη) στο Βύρωνα Αττικής. Οι παρεμβάσεις των εθελοντών αλλά και η ενθαρρυντική ανταπόκριση των μόνιμων κατοίκων σε αυτήν την πρωτοβουλία απέδωσε θεαματικά αποτελέσματα. Συνεχίζοντας λοιπόν την προσπάθεια, ήρθε η ώρα για την επόμενη στάση της δράσης.

«Αυτό το Σάββατο, 3 Μαρτίου στις 11 π.μ. η δράση “Αλλάζουμε τη γειτονιά μας” θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα όπου μαζί με την βοήθεια εθελοντών αλλάζουμε την πλατεία του «Δέλτα» στην περιοχή της Νεάπολης.

Στόχος της δράσης είναι να

 Καθαρίζουμε τους χώρους από απορρίμματα. Φροντίζουμε τα φυτά της πλατείας. Φυτεύουμε νέα δενδρύλλια ώστε να εμπλουτιστεί το πράσινο της περιοχής. Βάφουμε και φροντίζουμε παγκάκια, πεζοδρόμια και παρτέρια της περιοχής ώστε να γίνει η πλατεία ακόμη περισσότερο φιλική για τους κατοίκους.


Keywords
Τυχαία Θέματα