Πιέσεις στο Βερολίνο να μην αλλάξει η συνθήκη

Ασφυχτικές πιέσεις δέχεται η Γερμανία από Ευρωπαίους εταίρους της, έτσι ώστε να υποχωρήσει στην πρόθεση της για αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ.

Το επιχείρημα των εταίρων είναι ότι μπορεί να επιτευχθεί αυστηρότερος δημοσιονομικός έλεγχος στην Ευρώπη με άλλον τρόπο, όπως δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την Δευτέρα στο Reuters.

Η Γερμανία υφίσταται ισχυρές πιέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της να υποχωρήσει

στο αίτημά της για αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ, με το επιχείρημα ότι μπορεί να επιτευχθεί αυστηρότερος δημοσιονομικός έλεγχος στην Ευρώπη με άλλον τρόπο, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την Δευτέρα.

"Αν πας για αλλαγή της Συνθήκης των 27, δεν μπορεί να αποφύγεις μια νέα σύμβαση", δήλωσε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

"Δεν μπορείς να λες ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση δημοσιονομικής ένωσης και την ίδια στιγμή να λες ότι πρόκειται μόνο για περιορισμένες τροποποιήσεις της Συνθήκης που δεν απαιτούν κάποια σύμβαση. Το Κοινοβούλιο δεν θα το δεχτεί ποτέ αυτό"

Αντίθετα, κάποιες χώρες της ΕΕ προσπαθούν να πείσουν το Βερολίνο ότι πολλά από αυτά που επιδιώκει στο σκέλος της δημοσιονομικής ολοκλήρωσης στην ευρωζώνη μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ισχύουσας νομοθεσίας, χωρίς να αλλάξει η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα