Παπούτσης: «Αναγκαία, η αποφυγή της εύκολης μετάθεσης ευθυνών»

Αιχμές κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, απαντώντας με επιστολή για τις ευθύνες που έχει το υπουργείο σε θέματα που αφορούν στην προστασία των πολιτών.

Ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για αναγκαία αποφυγή της εύκολης μετάθεσης ευθυνών και συμπλήρωσε «ιδιαίτερα, σε εκείνους όπως η Ελληνική Αστυνομία η οποία συνδράμει με συνέπεια το Δήμο της Αθήνας, σε κάθε περίπτωση».

«Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σταθερά προσανατολισμένο

στην ενίσχυση της συνεργασίας με το Δήμο της Αθήνας για το συμφέρον των Αθηναίων πολιτών.

Ωστόσο, θα είναι καλοδεχούμενη η πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Καμίνη, προς την ΚΕΔΚΕ, έτσι ώστε όλοι οι δήμοι της χώρας να συνδράμουν με την εξεύρεση χώρων για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης παράνομων μεταναστών» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, ο κ. Καμίνης θα έπρεπε να απευθυνθεί στα πολιτικά κόμματα προκειμένου να αντιδράσουν για τη δημιουργία Κέντρων Κράτηση Μεταναστών.

Σχετικά με το θέμα των παράνομων μεταναστών, «καλοδεχούμενη, επίσης, θα ήταν και μία πρωτοβουλία του κ. Καμίνη προς τις πρεσβείες των χωρών προέλευσης των μεταναστών, πέραν των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εξωτερικών που γίνονται, για την άμεση έκδοση, χωρίς καθυστέρηση, των ταξιδιωτικών εγγράφων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση των απελάσεων.

Για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι { ίσως έφτασε η ώρα ο Δήμαρχος κ. Καμίνης να σκεφθεί ξανά την πρόταση που του είχε κάνει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο, για τη μεταφορά του συνόλου της δύναμης της δημοτικής αστυνομίας και των σχετικών αρμοδιοτήτων στην ΕΛ.ΑΣ.. Προκειμένου, η αντιμετώπιση του παραεμπορίου να γίνεται σε καθημερινή βάση και σε όλες τις ώρες και όχι τις ημέρες και τις ώρες εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων».

«Είμαι βέβαιος ότι η πρόθεση του Δημάρχου Αθηναίων είναι ειλικρινής και η συμβολή του θα είναι καθοριστική και θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα» είπε στην επιστολή κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα