Πανούσης για Ρωμανό: Λύση μόνο με νομοθετική παρέμβαση

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης εκτιμά πως το θέμα του Νίκου Ρωμανού θα λυθεί μόνο με…

Της Γεωργίας Λινάρδου

Λίγο μετά την απορριπτική απάντηση από τον Άρειο Πάγο για τον Νίκο Ρωμανό, ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης δηλώνει:

«Έχω δηλώσει εδώ και μία εβδομάδα, που συζητάμε το θέμα και έχω καταθέσει και σχετική τροπολογία στον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι το πρόβλημα αυτό δε μπορεί να λυθεί παρά μόνο με νομοθετική παρέμβαση, η οποία δε θα

αναφέρεται προσωπικά ή ατομικά στο πρόσωπο του Ρωμανού, αλλά θα καλύπτει και ίδιες περιπτώσεις. Δεν είναι δυνατόν με το σημερινό θεσμικό πλαίσιο ο υπουργός να δώσει την άδεια ή να παρέμβουμε στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Το βράδυ θα συζητηθεί στη Βουλή μια σχετική τροπολογία και εκεί θα ξανακαταθέσω την ίδια πρόταση».

Αύριο, Τετάρτη (10/12/2014) είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ένας περίεργος «εορτασμός», με δεδομένη την καταδίκη της χώρας μας, τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών, όσο και με δεδομένη την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών, για το αν η χώρα μας σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης πιστεύει πως: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι αρκετό να περιλαμβάνονται σε διεθνή κείμενα, συνταγματικά κείμενα, πρέπει κυρίως να αποτελούν στοιχείο του κράτους δικαίου και του πολιτισμού κάθε χώρας και κυρίως να γίνονται σεβαστά σε περιόδους κρίσεων εθνικών, πολιτικών κοινωνικών. Θεωρώ ότι στην Ελλάδα όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να κατοχυρώνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, πλην όμως ο καθένας ερμηνεύει το περιεχόμενο και τη λειτουργία τους με διαφορετικό τρόπο, γι' αυτό έχουμε και συχνά συγκρούσεις. Όχι μόνο ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες, αλλά και μεταξύ των ίδιων των πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα