«Όποιος φοροδιαφεύγει διαπράττει αμαρτία»

«Όποιος φοροδιαφεύγει, διαπράττει αμαρτία», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας καρδινάλιος 'Αντζελο Μπανιάσκο.


Ο Μπανιάσκο τόνισε ότι «όχι μόνον όποιος δεν πληρώνει τους φόρους αμαρτάνει αλλά, για όσους πιστεύουν, πρόκειται για πραγματικό σκάνδαλο».

Ο πρόεδρος των Καθολικών Επισκόπων της Ιταλίας έθιξε παράλληλα τις «πολεμικές» σχετικά με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τη φορολογική της συμπεριφορά.
Πάντως παρατηρητές έχουν κατακρίνει το γεγονός ότι το Βατικανό δεν καταβάλλει τον οφειλόμενο φόρο ακινήτων, ακόμη και σε περιπτώσεις

στις οποίες αυτό θεωρείται επιβεβλημένο.

«Η Εκκλησία δεν εννοεί να προβεί σε καμία αυτοεξαίρεση, δεν ζητεί καμία προνομιακή μεταχείριση. Θέλει απλώς να εφαρμόζεται, στις περιπτώσεις που απαιτείται, ο νόμος που αφορά τις μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Μπανιάσκο.

Με τον τρόπο αυτό άφησε έτσι να εννοηθεί ότι το Βατικανό θα μπορούσε να επανεξετάσει περιπτώσεις όπως αυτές ξενοδοχείων ιδιοκτησίας του που φέρονται να μην πληρώνουν φόρο ακίνητης περιουσίας.

Σχετικά με την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι ο ιταλός εκκλησιαστικός αξιωματούχος είπε ότι «είναι μια κυβερνητική ομάδα η οποία χαρακτηρίζεται από καλή θέληση και επιχειρεί να ξεμπλέξει ένα κουβάρι που είναι εξαιρετικά μπερδεμένο».

Η τοποθέτηση αποδεικνύει ότι η Αγία Έδρα συνεχίζει να στηρίζει και να ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τον Μπανιάσκο για τις δηλώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα