Ε. Βενιζέλος: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία

Αισιόδοξος για την έκβαση του PSI εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, που χαρακτήρισε «ουσιαστική και εποικοδομητική» τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Στην πραγματικότητα, αυτή την στιγμή μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Έχουμε την έγκριση και την στήριξη του Eurogroup να ολοκληρώσουμε την διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης,

ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι στην προσπάθεια της Ελλάδας υπάρχει ενεργός συμμετοχή της τρόικας, του EFSF και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, κάτι που επιτρέπει την επίτευξη αμοιβαίας επωφελούς λύσης, που θα εφαρμόζει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.

«Νομίζω ότι τώρα όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια η οποία είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Ευρωζώνη και για την παγκόσμια οικονομία», προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ωστόσο, η συμφωνία για το PSI συνδέεται με τη νέα δανειακή σύμβαση. Εντός των ημερών, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, θα ολοκληρωθεί και η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα, που αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή του PSI και τη χρηματοδότηση των αναγκών της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

«Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δεσμευθούμε όλοι μαζί. Πρέπει το βάρος να κατανεμηθεί δίκαια. Μόνο έτσι θα έχουμε διασφαλίσει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Ο Έλληνας πολίτης, που ζει μια κατάσταση πιεστική και ανασφαλή επί δύο και πλέον χρόνια, πρέπει να νιώσει ότι υπάρχει τώρα ένα άλλο πλαίσιο, πιο ασφαλές, πιο σταθερό, πιο σίγουρο», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, κυρίως δε τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου να συμβάλλουν στην προσπάεια.

«Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης, τώρα είναι η ώρα των δύσκολων, αλλά ιστορικών και σημαντικών αποφάσεων. Τώρα είναι η ώρα να δεσμευθούμε όλοι και τώρα είναι η ώρα να εξηγήσουμε, βλέποντας στα μάτια τον Έλληνα πολίτη, ότι η χώρα μπορεί να γίνει ξανά υπερήφανη. Όχι απλά και μόνο να διασωθεί, αλλά και να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος» υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα