Ομιλία του Φ. Κουβέλη σε κομματική εκδήλωση της ΔΗΜ.ΑΡ.

Σε κομματική εκδήλωση στην Αποθήκη Δ΄ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.


Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η 6η δόση κατά πάσα πιθανότητα θα εκταμιευθεί και θα έρθει και η δανειακή σύμβαση.
«Βεβαίως,

θα είναι παρόντα τα μεγάλα προβλήματα και σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση. Εάν θα βαθύνει η ύφεση, εάν θα έχουμε μια περαιτέρω λιτότητα, εάν στο διάστημα της ανακεφαλαιωτικής διαδικασίας των Τραπεζών θα υπάρξει τρόπος χρηματοδότησης της αγοράς που κάθε μέρα και περισσότερο στεγνώνει και τα λουκέτα πληθαίνουν. Και αν θα υπάρξει και το αναγκαίο δίχτυ κοινωνικής προστασίας για το οποίο επιμένουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση είπε πως:
«Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, βρίσκεται σε μία καμπή. Και ή θα αποφασίσει να ασκήσει επί της ουσίας την οικονομική διακυβέρνηση και να υπηρετήσει την πολιτική της ενότητα ή θα τροφοδοτεί απόψεις για ομόκεντρους κύκλους, δηλαδή για χώρες διαφορετικών ταχυτήτων μέσα στην Ε.Ε. και θα πολλαπλασιάζει τις φυγόκεντρες τάσεις. Κι αυτό θα είναι εξαιρετικά αρνητικό όχι μόνο γιατί δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη κρίση χρέους, αλλά γιατί και η Ευρώπη χωρίς την πολιτική της, επί της ουσίας, ενότητα δεν θα μπορέσει να έχει συμμετοχή παρά ελάχιστη έως μηδενική στο διεθνή καταμερισμό της εργασίας, με το δεδομένο ότι είναι πολλές οι αναπτυσσόμενες νέες αναδυόμενες οικονομικά χώρες».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση Παπαδήμου προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:
«Κανένα τριγμό στη Δημοκρατική Αριστερά δεν δημιουργεί η κυβέρνηση Παπαδήμου. Η Δημοκρατική Αριστερά με βαθιά δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία στην Κ.Ε. να μην δώσει ούτε καν ψήφο εμπιστοσύνης, αναδεικνύοντας τους λόγους, όταν μάλιστα αυτή η μεταβατική η συμψηφιστική κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο, και ανεξάρτητα από την αξιολόγηση του συγκεκριμένου προσώπου, είναι μια επιλογή του βαθέως συντηρητικού τόξου της πολιτικής ζωής, του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Πρέπει να πω ότι κανένας στη Δημοκρατική Αριστερά δεν υποστήριξε να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης. Εκείνοι οι οποίοι είχαν διαφοροποιηθεί, και ήταν λίγοι σε σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία της Κ.Ε. μίλησαν για ψήφο ανοχής. Που θα μπορούσε να είχε εκφραστεί με ένα "παρών". Τίποτε άλλο».

Σχετικά με τη χθεσινή διαφοροποίηση τριών κομματικών στελεχών ως προς την επιστολή του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε:
«Τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν ικανοποιήθηκαν από τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Που τι δήλωσα; Ότι οι αξιώσεις των Ευρωπαίων για μια υπογραφή απ΄ τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, και εν προκειμένω από τον κ. Σαμαρά, είναι καθ΄ υπερβολήν, διότι αυτά τα τρία κόμματα και ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν στην κυβέρνηση, αυτά την ανέδειξαν και δήλωσαν ότι ό

Keywords
Τυχαία Θέματα