Ολάντ: Να δώσουμε κονδύλια στην Ελλάδα

«Οι εκλογές στην Ελλάδα πλησιάζουν. Συμμερίζομαι απόλυτα τα όσα είπε ο Μάριο Μόντι. Είναι οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν. Τους σεβόμαστε.

Κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν σε όσα τους ζητήθηκαν. Η κατάσταση, όμως ήταν τραγική». Αυτό δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό Πρωθυπουργό.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει εκ νέου προσήλωση στο

ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας. Η Ευρώπη από τη μεριά της είναι ανάγκη να κάνει ό,τι χρειάζεται», συνέχισε ο Ολάντ.

Η ΕΕ, εξήγησε, «πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη. Υποστηρίζω ότι πρέπει να προσφέρουμε κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην Ισπανία, επέμεινε στην «εφαρμογή όσων αποφασίσθηκαν», καθώς έτσι «θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την συνεργασία με την καγκελάριο Μέρκελ», ενώ θα ενισχυθούν «τα μέτρα για την ανάπτυξη, ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι από την πλευρά του επέκρινε την άνοδο του κόστους δανεισμού της χώρας του, αναγνωρίζοντας ότι «έχουμε μεγάλο δημόσιο χρέος», αλλά προσθέτοντας πως «όλοι βλέπουν την πρόοδο που έχουμε επιτύχει».

«Σύντομα, θα έχουμε μηδενίσει την σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ, αλλά κάθε φορά, επηρεαζόμαστε από τις θύελλες των χρηματαγορών και τα σπρεντ ανεβαίνουν. Όλα όμως βαίνουν προς ομαλή κατεύθυνση: το έλλειμμα μειώνεται, αυτό είναι σημαντικό. Και ο πρόεδρος Ολάντ θεωρεί ότι πρέπει να βελτιωθεί [συστημικά] η Ευρωζώνη, ώστε να μην επηρεάζονται πλέον αρνητικά ενάρετες συμπεριφορές από τα σπρεντ».

Keywords
Τυχαία Θέματα