Ολάντ: Η Μέρκελ έχει μια ισχυρή προσωπικότητα

10:04 6/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

Μια «ισχυρή προσωπικότητα» βλέπει ο Φρανσουά Ολάντ στο πρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ και τονίζει ότι οι σχέσεις μαζί της «δεν είναι κακές, αντίθετα από ό,τι λέγεται».

Ο Γάλλος πρόεδρος χτίζει το προφίλ της γαλλογερμανικής φιλίας, στη μετα-Σαρκοζί εποχή. Μιλώντας στο περιοδικό «Μαριάν», ο κ. Ολάντ είπε: «Κατάλαβα γρήγορα την προσωπικότητά της, ισχυρή αλλά χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Ξέρεις αυτό που θέλει και έχει την αίσθηση του συμβιβασμού, κρατώντας ταυτόχρονα τη θέση

της».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι η κ. Μέρκελ «έπαιξε ένα πολύτιμο ρόλο» στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, στις 28 και 29 Ιουνίου. «Κατάλαβε ότι έπρεπε να μετακινηθεί απέναντι στην Ιταλία και την Ισπανία οι οποίες χρησιμοποίησαν την αδυναμία τους ως δύναμη», προσέθεσε.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι «είναι πολύ καταρτισμένος, πολύ ενημερωμένος, αλλά είναι κατ' αρχάς ένας Αμερικανός με συνείδηση της ισχύος των ΗΠΑ»,. Επίσης, ο Ομπάμα «υπήρξε ένας συμπαραστάτης (της γαλλικής θέσης στους κόλπους της ΕΕ) επειδή έχει ανάγκη την ανάπτυξη στην Ευρώπη για να ανακάμψει η δραστηριότητα στη χώρα του».

Σχετικά με τη ζωή στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, το περιοδικό αναφέρει πως ο νέος πρόεδρος «αναδιοργάνωσε» το γραφείο του για να το κάνει πιο φιλικό. «Χρειάζεται χρόνος για να οικειοποιηθείς ένα τέτοιο μέρος. Είναι δύσκολο να το κάνεις προσωπικό», υποστήριξε ο Ολάντ, ο οποίος επέλεξε να συνεχίσει να κατοικεί στο παρισινό διαμέρισμα που μοιράζεται με τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα