Οι «πόρτες» γίνονται... άθλημα

09:29 3/3/2015 - Πηγή: NewsBomb
Κάποιοι ασχολούνται με αυτό στο καφενείο, στην παραλία, στο μπαλκόνι του σπιτιού τους πίνοντας καφέ ή μια μπύρα.

Άλλοι όμως, είναι πιο οργανωμένοι και ιδρύουν ακόμα και ομίλους.

Ο λόγος για έναν από τους αγαπημένους τρόπους που έχουν οι Έλληνες για να χαλαρώνουν, το τάβλι και συγκεκριμένα τις «πόρτες» ή το "backgammon" όπως το αποκαλούν στο εξωτερικό.

Πρόσφατα, στην Καρδίτσα το αγωνιστικό τάβλι απέκτησε τον δικό του όμιλο, το «Σύγχρονο αγωνιστικό τάβλι – Όμιλος Καρδίτσας», ο οποίος αποτελεί τον πρώτο σύγχρονο όμιλο του είδους, μετά την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon.

Η ίδρυσή

του, ξεκίνησε με τις προσπάθειες παλαιών και νέων φίλων του backgammon, οι οποίοι άρχισαν να διοργανώνουν αγώνες και άτυπες συναντήσεις, πρωταθλήματα και κύπελλα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ο γραμματέας του Δ.Σ. του ομίλου, Χρήστος Νταλανίκας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, Ανδρέα Καραμπινά σκοπός του είναι η διάδοση και η καλλιέργεια του backgammon, το οποίο θυμίζει τις λεγόμενες «πόρτες» αλλά παίζεται με ένα ακόμα ζάρι ώστε να πολλαπλασιάζουν οι παίκτες την αξία του εκάστοτε παιχνιδιού, αν εκτιμούν ότι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον αντίπαλό τους.

Ο Όμιλος παραδίδει μαθήματα, διοργανώνει αγώνες και εκδηλώσεις, συμμετέχει σε επίσημους και φιλικούς αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ με δική του πρόταση θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διασυλλογικό πρωτάθλημα backgammon.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα