Οι Ιταλοί στηρίζουν την κυβέρνηση Μόντι

Παρά τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι στην Ιταλία, η πλειοψηφία των Ιταλών συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του κρατικού καναλιού «Ράι Τρε» (Rai Tre), οι Ιταλοί εμπιστεύονται τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Μόντι σε ποσοστό 54%. Κατά την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου προς την κυβέρνησή του στις 18 Νοεμβρίου, το αντίστοιχο ποσοστό είχε

φτάσει το 55%.

Επίσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Ιταλοί υποστηρίζουν την απελευθέρωση της αγοράς και των «κλειστών επαγγελμάτων». Η νέα δέσμη μέτρων θα ανακοινωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Αντιδρά θετικά το 86% των ερωτηθέντων στην απελευθέρωση των πρατηρίων βενζίνης, το 85% των φαρμακείων, το 77% των ταξί, ενώ το ποσοστό που εγκρίνει την απελευθέρωση του επαγγέλματος των συμβολαιογράφων αγγίζει το 76% και των δικηγόρων το 75%.

Σε ερώτημα για το κατά πόσον είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, το 74% συντάσσεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης Μόντι, το 11% την απορρίπτει και το 15% του δείγματος δεν έχει άποψη.

Για το ίδιο ευαίσθητο θέμα του εργασιακού νομικού πλαισίου και της ενδεχόμενης κατάργησης του νόμου που απαγορεύει τις απολύσεις χωρίς βάσιμη αιτία, το 52% εκφράζεται αρνητικά , το 36% εγκρίνει την κατάργηση του νόμου και το 12% δεν έχει σχηματίσει γνώμη.

Παρόλα αυτά, στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η κυβέρνηση Μόντι θα καταφέρει να εφαρμόσει το συγκεκριμένο σχέδιο;» το 52% απαντά «όχι», το 40% «ναι» και οι υπόλοιποι δεν έχουν άποψη επί του θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα